Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

0
butch
Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.

Görüşler

0
PCc0d3r
Yani bu hala okulda kagida mi yazmak zorundayim demek oluyor?
Beni su okul defterlerinden kurtarin tum derslerimi 5 yaparim!
0
tongucyumruk
Bence özellikle kagit için agaç kesme ihtiyacina son verme olasiligi bakimindan hos birsey. Ayrica odev verecek olan ögrencileride bir ton baski derdinden kurtaracagi kesin. Ancak bence bunlarin en önemli kullanim alani e-book olayi olacak. Zira artik yasal veya yasadisi olarak netten binlerce elektronik kitap bulunuyor. Bu kitaplarida monitorden okumak bir dert. Palm ile denemedim ama sonuç olarak pek kolay oldugunu sanmiyorum. Belki bu tip çözümler ile böyle bir sansa kavusabiliriz.
0
tongucyumruk
İki yıldan çok daha fazla oldu, ne yazık ki elektronik kağıt hala yaygın kullanıma ulaşamadı. Gerçi Sony Reader gibi birkaç prototip niteliğinde uygulama var tabiii ancak hala yaygınlaşamadı. Buradan yetkililere sesleniyorum: Yeter yahu, elektronik kağıt istiyoruz!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Disket Sürücüsü Olmadan BIOS Güncellemesi Yapmak

tongucyumruk

Evdeki dosya sunucu olarak kullandığım bilgisayarın 80GB sabit diski son zamanlarda yetmemeye başlamıştı. Sonuçta kendisi bir dosya sunucu olduğu için tüm müziklerimi, videolarımı ve dijital fotoğraflarımı orada depoluyordum. Sonunda gidip şöyle geniş kapasiteli bir disk almaya karar verdim. 200GB kapasiteli bir diski bilgisayarıma taktıktan sonra farkettim ki anakartımın üzerindeki CMD-648 ATA66 denetçisi meşhur 137GB sınırına takılıyor ve sistem açılmayı reddediyordu. Sonunda şansımı hala bir ASUS CUBX sahibi olan ve bu anakartı hala kullanan bir grup insanın takip ettiği ASUS CUBX sevenler sitesinden bulduğum resmi olamayan bir BIOS yükleyerek şansımı denemeye karar verdim. İşte o anda kafamdan bir "ping" sesi geldi ve BIOS güncellemeleriyle ilgili bir detayı hatırladım. BIOS güncellemesi yapmak için bir disket sürücüsüne veya anakart üreticinizin ürettiği "Live Update" tarzı bir yazılımı kullanmak için MS Windows'a ihtiyacınız vardı. Rastlantıya bakın ki bende bunların hiçbiri yoktu!

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Avustralya`da 50 yıldır çalışmakta olan bilgisayar!

conan

Avustralya'da bir müzede hala hayatta ve çalışmakta olan elli üç yaşındaki bir bilgisayarı ziyaret etmek ister misiniz? :) Eh, uçak paramız yetiştiğinde neden olmasın? :) Şaka bir yana 1949 yılında üretilmiş olan ve dünyanın 4. bilgisayarı olma ünvanını taşıyan bu yaşayan efsane hala işler durumdaymış. Bilgisayarın 0.001 Mhz işlemci ve 2000 bayt hafıza ve 2500 bayt da sabit disk (şüpheliyim bu konuda) alanı bulunmakta ve ismi de CSIRAC. CSIRAC hala elle karta basılmış müzikler çalabilmekte ve hatta çaldığı müziği de bu linkten dinleyebiliyoruz. (Dünyanın bilgisayarla üretilen ilk müziği olduğu iddia ediliyor)

Şu anda milisaniyelerle yapılabilen hesapları yaklaşık 1 saatte bitirebilen bu makina o zamanın insanları için bir mucizeymiş. Bu işlemler 20 kişi birleştiğinde yaklaşık bir haftada bitirilebilen işlemler unutmayın! :)

CSIRAC bir kac ton ağırlığındaymış ve bir mahalleyi aydınlatabilecek elektrikle çalışıyormuş. Ayrıca Amerika ve İngiltere dışında üretilen ilk bilgisayarmış.

Bu linkte bilgisayarın resimlerini ve de tarihçesini bulabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi isterim derseniz işte buraya bakın.

Intel Centrino İddialı

anonim

Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.