Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

0
parsifal
iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

Görüşler

0
anonim
Geçenlerde okuduğum bir haberde (nerede olduğunu hatırlamıyorum :( ), micro~1 xbox360'u türkiye'de piyasaya sürmemeyi düşünüyormuş, çünkü asıl para kazanmak istedikleri nokta oyunlarmış ve onlara göre türkiye'de orjinal oyun piyasası tatmin edici değilmiş. Yani biz zenginleşene ve oyunlara avuç dolusu para verebilecek kapasiteye gelinceye kadar bize oyun oynamak yasak.
0
elrond
Boyalı basının az gelişmiş IT Editorlerinin klasik efsane -urban legend- tadındaki haberlerinden biri. Aslında TR de populer basının teknoloji haberi yapmasını yasaklamakta fayda var. Adamların her türlü yazılımı satılıyor(!) burda X bu yüzde gelmiyecekmiş?... Sony ye söylemek lazım abi yapmayın etmeyin PS3' ü getirmeyin buraya fena zarar edersiniz burası full korsan diye. Adamlar getirmiyor tabi çünkü PC sayısının bile komik boyutta olduğu bir ülkede kuvvetle muhtemel vergiler ile fiyatı 599$ + KDV olacak cihazı alacak insan sayısının burada altına gireceği pazarlama, destek, satış vs. her türlü maliyeti karşılamıyacağını bilmek için milyondolarlık pazar araştırması yapmaya gerek yok. XBOX çıktığından beri -eskisi- 30 milyon satmış durumda sen şimdi bunu binde 0,1 ini TR de satıcam diye niye uğraşıcaksın delimisin? MTV' ye günlük 2 tane fazla reklam gir zaten o satışı USA de yaparsın...
0
auselen
Gittigidiyor.com'dan 250ytl ye (orj.-eski) xbox (dvd kitli) aldım. Şahane alet, üstelik üzerinde linux çalıştırabiliyorsunuz. Bu fiyata, kaliteli tv-çıkışı, 5.1 ses, hoş görünümlü bir kasa... bence parasının karşılığını veriyor. Birileri ucuz donanım sağlasında, gerisi mühim değil, diyorum şimdilik...
0
Ragnor
Konsol piyasasında asıl paranın oyunlar üzerinden kazanılıp, oyun makinalarının maliyetinden düşük fiyata satıldığı yeni bir bilgi değil açıkcası.
Zaten bu konsolların kalbi o konsollara çıkan oyunlar. İnsanlar çıkan oyunlara bakıp konsol alıyorlar. Birçok konsol yeterli oyuna sahip olmadığı için siliniyor (Misal DreamCast :)).
Aklıma ne geldi, Windows satmak için Micros~1'un maliyetinden daha düşük fiyata PC sattığını hayal etsenize :). Alır üzerine Linux kurardık diyeceğim ama Bill o ihtimali çok önce engellerdi herhalde bi şekilde.
0
simor
E Steve Jobs bile x86 makinelerde macosx x86 kullandırmayacaksa bill tuvalete bile gitmemizi engeller :)
0
jfever
Parça parça satın aldığınızda daha pahalıya gelmesi zarar edildigini gostermez. Piyasada halihazırda bulunan pek cok urun icin gecerlidir bu. Taze teknoloji urunlerini gecelim, herhangi bir dotmatrix yazici icin bile bu boyle. Ureticilerin yedek parcayi yuksek fiyata satmak istemesinden kaynaklanan bir durum. İleride yedek parça satarız öngörüsüyle yeni ürün satışından olması gereken kadar kar etmiyorlar, hepsi bu.
0
sundance
Play Station Portable'da tahmini olarak $400'lık bir cihaz ama $250'e satılıyor.
0
anonim
Zaten hep böyle degilmi 50 $ a yazici alirsiniz kartus 40$ dir.
Bir arkadas zamaninda HP yazicisi icin adaptor aramisti yazicinin sifiri 60 $ iken adaptor icin
35$ istemislerdi.
Bu bana 1950 lerdeki traktör satislarini hatirlatiyor sanki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Oyun Bülteni

anonim

Bir kısmınızın bildiği gibi, Dijital Oyun Kültürü sitesi, 2009 başında açıldığından beri çeşitli haber, yazı ve videolara evsahipliği yapıyor. Site şimdiye kadar blog biçimiyle kısıtlıydı. Bu aydan itibaren ise sitedeki yazıları belirli aralıklarla bülten olarak yayımlamaya karar verdik. Bu vesileyle, hem yaratım hem de faaliyet alanı olarak dijital oyunları ciddiye alan farklı bir oyun dergisi ihtimaline de işaret etmek istiyoruz.

Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

FZ

Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe

Pac-Craft: Starcraft 1.08`i bekleyenlere

sundance

Siz de bizler gibi Starcraft 1.08 patch`i beklemekten bıktınız mı ? Bir değişiklik mi istiyorsunuz ?

O zaman bir müjdemiz var. Starcraft konusunda en önde gelen sitelerden Infoceptor super bir oyun geliştirmiş; PacCraft

Klasik PacMan`in Starcraft yorumu olan bu oyunun bir başka güzelliği hemen browserdan oynanabilir olması... İyi eğlenceler

Pusu Oyunu Çıkıyor

deniza

Yıllardır beklediğimiz, ülkemizin oyun yapımı alanında yegane övünç kaynağı olmaya aday yerli malı oyun "Pusu: Uyanış" 13 Mayısta raflardaki yerini alıyor. 20 milyon gibi oldukça makul bir fiyattan satışa çıkacak olan oyunu çeşitli kitapçı ve kırtasiyelerden veya internet üzerinden weblebi ve Ideefixe sitelerinden satın alabileceksiniz.

Tebrikler 3tegames.. Demek gerçekten istenirse olabiliyormuş.

http://www.pusuoyunu.com
http://www.3tegames.com

Céidot Studios Teknoloji Demosu Bugün Yayınlanıyor

Tarık

Uzun süre bekleyip bir türlü dişe dokunur oyunlarını göremediğimiz Türk Oyun yapımcı gruplarının (birkaç istisna dışında) belkide en iddialısı ve gerçekçisi Cèidot Studios, Ageia firmasının fizik motoru PhysX' i kullanan ilk teknoloji demosunu bugün yeni site tasarımıyla birlikte indirmeye açacak. Bu demonun firmanın Hükümran Senfoni isimli oyunu hakkındaki teknolojik beklentileri karşılayacağı düşünülüyor.