Dijital Oyun Bülteni

0
anonim
Bir kısmınızın bildiği gibi, Dijital Oyun Kültürü sitesi, 2009 başında açıldığından beri çeşitli haber, yazı ve videolara evsahipliği yapıyor. Site şimdiye kadar blog biçimiyle kısıtlıydı. Bu aydan itibaren ise sitedeki yazıları belirli aralıklarla bülten olarak yayımlamaya karar verdik. Bu vesileyle, hem yaratım hem de faaliyet alanı olarak dijital oyunları ciddiye alan farklı bir oyun dergisi ihtimaline de işaret etmek istiyoruz.
İlk sayıdaki yazı başlıkları şöyle:

Dijital Oyun Bülteni:

Yöntem
» Dijital Oyunlarla Derdimiz Ne? Ne Olmalı?

Politik Ekonomi
» Kapitalizmin İdeal Tür Metası Olarak Dijital Oyun

Söyleşi
» Oyunlarda Çeviri ve Yerelleştirme
» İşlevsel bir dil oyunu: Leb Demeden Leblebi

Haberler
» Gamescom Köln’de başladı
» ODTܒde oyun teknolojileri dersi başlıyor…
» Ceidot Uluhan/Umaykut’un kaynak kodlarını yayınladı
» Türkiye Oyun Derneği kurulacak
» Endüstride ‘model’ sıkıntısı
» Domuz gribi oyun oldu

Ekrandaki Hayat
» Makinelerin anlattıkları
» Gerçekliğin Oyun ile Kesiştiği Yer: Gerçek Yaşam Simülasyonları

Oyun ve Yaşam
» “Eğlence diktatörlüğü”ne bir başkaldırı: Ciddi oyunlar
» Anlam arayan bir oyun: Culpa Innata
» Türkiye’deki İnternet Kafelerde neden oyun oynanıyor? Gençler ne yapıyor?
» Dijital oyunların medyada temsili
» Bir oyuna A’dan Z’ye katkıda bulunmak

http://dijitaloyun.wordpress.com/bulten


Yazılarla ilgili yorumunuz olursa doğrudan siteye yazabilirsiniz.

Sonraki sayıları e-posta olarak almak isterseniz şu adrese boş bir mesaj atabilirsiniz: dijitaloyun+subscribe@googlegroups.com

Yeni fikirlere, yazılarla veya farklı biçimlerde katkı önerilerine açığız.

İlgili Yazılar

Go GNU Go: Hikarunix

sefalet

Hikarunix, GNU Genel Kamu Lisansı (GNU General Public License) ile sunulan CD'den çalışan bir Linux sürümüdür.Temel sistemi DamnSmallLinux (DSL) tasarısından almaktadır. DSL, bir usb belleğe sığacak (yaklaşık 50mb) GNU/linux sürümüdür. DSL'in temel bileşenleri de Knoppix dağıtımından elde edilmiştir.

Diablo III Resmen Duyuruldu!

darkBLACK

Blizzard, geçtiğimiz aylarda belki de bilgisayar oyunları tarihinin gelmiş geçmiş en çok beklenen iki oyunundan biri olan Starcraft II 'yi duyurmuştu.

Şimdi de yıllardır beklenen, Diablo nun III. oyunu sonunda blizzard tarafından resmen duyuruldu! Diablo III

BroodWar 1.08 En sonunda Çıktı

sundance

Aylardır beklediğimiz, InGameVoiceChat, GameReplay ve ComputerAlly gibi inanılmaz özellikleri olan Starcraft BroodWar 1.08 çıktı. Hem de tam benim tatile çıktığım gün :)))

Tabi BroodWar`ın başlangıcından itibaren devam eden Terran sempatizanlığı (Turret`ler 75 mineral!) ve Zerg düşmanlığı (Spawning Pool 200 mineral) burada da ayyuka çıkmış, ama öyle de yeneriz böyle de :)))
Son olarak eğer siz de bizim gibi CD`siz oynuyorsanız BroodWar Cracks asıl gitmeniz gereken yer. Beni aramayın `telefonu çalan ölür` oynuyoruz...

Penguen, hem de yüzlerce

butch

Lemmings´i bilenler bilir. Bir zamanların vazgeçilmez oyunlarından biri. Çıktıktan sonra hem sürükleyiciliği, hemde karakterlerinin şirinliği birçok oyun yazarının ilham kaynağı oldu. Şimdi ise sıra tabi ki Linuxçularda ve haliyle kahramanlarımız penguenler.

'Battle for Wesnoth 1.0' çıktı

anonim

Battle for Wesnoth (Wesnoth için Savaş) modern strateji oyunları arasında az rastlanan türden bir sıra tabanlı fantazi strateji oyunudur. 3 yıllık bir çalışma sonunda geçtiğimiz günlerde 1.0 sürümü yayımlanan oyunda elfler, cüceler, ejderhalar gibi ırklardan birini seçip ordunuzu kurmanız ve rakiplerinizi en kısa zamanda yenmeniz gerekli. Oyunun MP desteği mevcut ve şimdiden büyük bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. 1.0 sürüm notları Türkçe çevirisini haberin devamında bulabilirsiniz.