FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

0
sundance
Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

İlgili Yazılar

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

FZ

AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p