Fedora Core 5 çıktı!

0
maeqlin
Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

Yeni sürümde yer alacak özellikler ve programların bir kısmı şunlar:
- GNOME 2.14 ve KDE 3.5,
- LUKS,
- Sistem güncellemeleri için yeni geliştirilen Pup ve yeni paket yönetim sistemi Pirut,
- Mono desteği ve Beagle gibi Mono uygulamaları, masaüstü arama için F-spot,
- Firefox 1.5.0.x,
- Open Office 2.0.2,
- Apache 2.2,
- MySQL 5.0 ve PostgreSQL 8.1,
- GCC 4.1,
- Kernel 2.6.16

Fedora core şu linkten download edilebilir:
http://fedora.redhat.com/Download/

Görüşler

0
towsonu2003
isler biraz yogun galiba fm'de? ;) http://distrowatch.com/index.php?distribution=fedora&month=all&year=all

haber bir ay oncenin.

0
Tugba
Olsun duymayan bilmeyen olabilir belki. Bence haber kaliteli ise ve sitede önceden yayınlamadı ise o zaman bunun dezavantajı olmaz. Kişi haberi daha önceden okuduysa ya da biliyorsa bu başlığı görmez bence.
0
T-u-N-i-X
Masaüstü aramaları için F-Spot ? F-Spot, resim görüntüleme yazılımı değil miydi ? Tam tersine Beagle, arama için kullanılıyor..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE 9.1 Personal (ISO)

alper

Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

Yeni bir dağıtım: Hadron

purak

Hadron Gentoo tabanlı, binary ve taşınabilir bir GNU/Linux dağıtımı oluşturma projesidir. Kendine has bir paket/modül yönetim sistemi vardır. Asıl geliştirilme amacı, USB belleklerinizde çalışma ortamınızı taşımanız olmasına rağmen; CDROM ya da sabit disk üzerinden de kolaylıkla çalışabilir.

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.