Firefox 1.5.0.2 çıktı

0
setcom_2000
Firefox 1.5.0.2, Intel tabanlı Macintosh bilgisayar desteği ile güvenlik ve kararlılık alanında iyileştirmeler içeriyor.
Firefox 1.5.0.2′deki yenilikler:
  • Mac OS X Evrensel İkili (Universal Binary) yardımı sayesinde Intel tabanlı Macintosh bilgisayarlara sağlanan destek.
  • Ürün güvenliği ve kararlılığında artış.
  • Güvenlik alanında çeşitli hataların giderilmesi.
Mozilla Firefox 1.5.0.x serisi tarayıcılar kendilerini otomatik olarak 1.5.0.2′ye yükseltecekler. 1.5.0.2 sürümü Firefox ürün sayfasından doğrudan da indirilebilir.

mozilla.org.tr

Görüşler

0
memisko
otomatik güncellemesini beklemedim, hemen manual olarak güncelledim... :))
0
mstkurt
Bu haberi okumadan iki dk. önce bir baktım, Firefox diyor ki; "Firefox 1.5.0.2 güncellemesi tamamlandı. Değişikliklerin etkili olması için Firefox'un yeniden başlatılması gerekiyor." :)
0
towsonu2003
ufff, sıkıldım artik firefox'tan. her update'le bir oncekinden 10-20% daha fazla cpu kullanmaya basliyor (Linux, Ubuntu 5.10). delirtecek bir gun beni. Sanirim Dapper ciktiginda (clean install) kendimi epiphany'ye upgrade edecegim... sicaktan (cpu) oram buram yandi yahu (laptop)! ay...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.

Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

baRRacuda

comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

SQLite Manager: Bir Diğer İşe Yarar Firefox Eklentisi

Tarık

Son derece hafif, sqlite son sürümüne uyumlu ve sitesinde belirtildiğine göre Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Seamonkey, Songbird, Flock, Komodo IDE ve Komodo Edit yazılımlarında da kullanabileceğiniz kullanışlı ve işe yarar bir firefox eklentisi.

Mozilla Firefox 2.0 Çıktı

conan

Haber FM'ye geçildiği esnada henüz ana sayfasında yayınlanmamasına rağmen mozilla firefox 2.0'ın kararlı sürümü ftp sitelerinde yerini aldı. Şu anda hala yansılanmasına devam ediliyor.

Yeni sürümde şu yenilikler var:
- Yeni, cilalı, kullanıcı arabirimi.
- Yeni Anti-phishing metodları.
- Geliştirilmiş arama teknikleri.
- Geliştirilmiş sekmeler.
- Daha iyi bir RSS düzeneği
- Web formlar için metin doğrulama.
- Javascript 1.7
- Yeni windows install.
- Ve daha niceleri

Microsoft'un IE7'yi halka sunmasının hemen ardından yayınlanan Firefox 2.0 bakalım browser rekabetinde şimdiki durumunu koruyabilecek mi...