Firefox Kullanıcıları Daha 'Eğitimli'

0
baRRacuda
comScore'un yaptığı istatistiğe göre eğitim, teknoloji, kitap gibi içeriğe sahip sitelere Firefox kullanıcıları, Internet Explorer kullanıcılarından daha çok ilgi gösteriyor.
Ayrıca comScore'un başka istatistiklerine de bu adresten erişilebilir.

Görüşler

0
SHiBuMiGo
Bu Firefox kullanıcıları IE kullanıcılarından daha bilinçli mi demek oluyor?
0
majesty
Yoksa, bilinçli kişiler Firefox mu kullanı(yo)r demek oluyor?
0
simor
Belki de sorgulama ve şüphe duyma kapasitesi olanlar kullanıyor ve bu kişiler başkalarına da tavsiye ediyorlar. Bunun sonucunda seçim yapma edimine sahip oluyorlar?


0
yilmaz
Operaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
0
simor
Siz böyle deyince 80 lerde, Eurovision'a ve işteeee operaaaaa diyerek katılışımız aklıma geldi :)
0
Ono
Niye opera?

Opera'yi bir sure daha az sistem ihtiyaci oldugu icin GTK altinda QT'den nefret etsemde kullandim. Fakat 9.20 den sonra sagolsun her tab arasi geciste 3 saniye islemciyi kasip, her acilista 10 saniye bekleyip her kapanista 20 saniye beklemeye basladi. Tekrar CPU'mu sayfa acarken ve tablar arasi gecerken yiyip bitiren Iceweasel (firefox) 'ime dondum. Opera kullanmaktansa daha mantikli.
0
simor
Bu Firefox'un durumu ne olacak hakkaten. Debian etch altında kullanıyorum fakat rahatsızlık verici derecede hantal :(
0
majesty
GNOME Web Browser (Epiphany) tavsiye ederim. :)
0
Chaosopher
Aynı familyadan seamonkey'i tavsiye ederim.
Ben de ne olacak bu firefox'un hali derken gecenlerde seamonkey'i deneyeyim dedim:

http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/

Sanırım daha 1.1.1 oldugundan tarayıcısı firefox'tan neredeyse iki kat hızlı. Firefox reflekslerinizi de gayet güzel karşılıyor, yabancılık çekmiyorsunuz.

Ayrıca içinde barınan irc client, mail client veya html composer kısımlarını kullanmadım henüz.
Seamonkey'i tüm yönleriyle kullanan arkadaşlar var ise belki yorumlarını paylaşırlar.
0
simor
Evet mozillamız vardı bizim değil mi? Tamamen olmasa da galiba unutmuşuz.
Çünü Mozilla ekibi Mozilla Suite için yeni versiyon çıkarmayacalarını ve bir başka grup ise biz devam ettireceğiz adını da Seamonkey koyduk demişti. Kabaca hatırladığım kadarı ile durum buydu.

Bilgi için buralara da bakabiliriz:

http://en.wikipedia.org/wiki/SeaMonkey
http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Application_Suite

Teşekkürler hatırlatma için.
0
yilmaz
Ben 9.20 kullanıyorum. Eğer ortamda java ile çalışan başka bir uygulama var ise gerçekten makinayı zorlayabiliyor. Onun dışında bir kötülüğünü görmedim. E-posta istemcisi olarak da kullanıyorum. Gayet memnunum.
0
esenek
Firefox kullanan bir kişi büyük(çok büyük) olasılıkla bir seçim yapmıştır.
O yüzden genel olarak kullanıcı kitlesi İnternet Explorer'ın kullanıcı kitle-
sinden farklıdır.İnsan sormuyor değil neden Opera kullanıcılarını da kat-
mamışlar diye.Muhtemelen Firefox kullanıcılarıyla benzer özellikler görü-
lecektir onlarda da...
0
caNavar
işte açık kaynak kodun farkı bir kez daha belli oluyor :)
ehehe tekelleşmiş m$'ciler hala çabalasınlar IE'de güvenlik sağlamayı :)
0
sacrosancttayyar
evet kendimden biliyorum :)
Siz de kendinizden örnekleyin bakın ....
0
anonim
herşeyden önce kullanım alanlarının genişliği (yani her işletim sistemiyle uyumluluğu) ve ticari bir amaç için kullanılmamasından her sitede firefox un çok küçükde olsa reklamını görebiliyoruz ama IE nin biraz daha farklı oluyor genelde sitelerin en altına yerleştirilen IE x.x ile uyumludur /daha iyi görüntülenir gibi buda bir şeyler bilen aklı başında insanlara çekici ve daha akıllı bi iş olarak görünüyor.
ikincisi haber veya bilgi/forum sayfaları(nda) bunları kodlayan kişilerce w3 standardına uyan ve hemen her yerde kullanılan hatta tüm Linux dağıtımlarında orjinal olarak gelenbi tarayıcıyı hemen sayfanın bi köşesinde direktif babında öneride bulunuyor buda o haber veya bilgi/forum sitesi müdavimlerince daha iyi bir tercih olarak kabul görüyor.
çoğu yerde geçici pc lere hemen firefox kurup (deepfreeze vs. programlar olduğunu bile bile) kullanan insanlara rastladım. artık sıradan kullanıcı diyebileceğimiz önüne ne gelirse onu yiyen insanlardan olmayan kişiler IE deki sorunları ve eksikleri biliyor ve en iyi verimi sağlayan tarayıcıya yöneliyor.
0
parahat
Geçen bizim sokakta çocuklar bagajini komple ses sistemi ile donatmis "bir abinin" Tofas'inin, on soldaki acik penceresinden "abi kac yapiyor" diye soruyorlardi. Onu hatirladim nedense...
0
St
Firefox kullanıcıları daha "nerd" demek olabilir mi acaba bu? Daha bilinçli diye çevirmek ne kadar mantıklı bilemeyeceğim. Herkes mühendis veya programcı olarak doğmuyor sonuç olarak.
(Not: Kimseye laf ettiğim yok, ben de Firefox kullanıyorum :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SQLite Manager: Bir Diğer İşe Yarar Firefox Eklentisi

Tarık

Son derece hafif, sqlite son sürümüne uyumlu ve sitesinde belirtildiğine göre Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Seamonkey, Songbird, Flock, Komodo IDE ve Komodo Edit yazılımlarında da kullanabileceğiniz kullanışlı ve işe yarar bir firefox eklentisi.

Emanet: Siz hala TEXTAREA içinde kıvranıp duruyor musunuz?

FZ

FM ve benzeri pek çok yerde yorum yazmak, mesaj yollamak, vs. iş için mütemadiyen textarea yani HTML metin giriş kutularını kullanıyoruz. Babadan kalma bu teknoloji halen iş görse de tabii ki bize bir editör içinde yazı yazma rahatlığı sağlamıyor. Alışık olduğumuz kestirme tuş kombinasyonlarını kullanmak, bul değiştir yapmak, renkli olarak kodları görmek vs. gibi pek çok şeyi yapmak mümkün olmuyor.

Oysa metin kutuları otomatik olarak bir editör ile ilişkilendirse, bir HTML metin alanına yazacağımız şeyi güçlü bir editörde düzenlesek, işimiz bittiğinde kaydedip çıksak (böylece arada yazdıklarımız session timeout olduğunda kaybolma riskine maruz kalmasa), hayat daha güzel olsa... Var mı çaresi? Bu konuya kafayı takmış Türk programcılar olduğu sürece var!

fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

cbc

Çıktı çıkacak mı, yoksa bir hata mı?

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/

Mozilla Ubiquity

xelon

Firefox Ubiquity eklentisinin duyurulması ile blogosferde ortalık karıştı. Eğer dün bu eklentiyi duymadıysanız işte size fırsat!

Mozilla'nın tanımı ile Ubiquity, kullanıcıların web ile etkileşimini arttıran yeni bir deneysel Firefox eklentisi. Birçok özelliği ile Launchy ve benzeri yazılımlara benzeyen Ubiquity belirli komutlarla internet üzerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor.

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.