FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

0
sundance
FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha

Görüşler

0
urxalit
Tabi güzel bir hareket...

Türkiye´de Linux CD´si sorunu çekenler LKD´nin CD satış bölümüne başvurabilirler. Tek CD´lik dağıtımları 2 milyona satıyorlar. Fazla sayılmaz. Başvurduğunuzda CD´yi 1 gün sonra kargoya veriliyor.

Not : Oradaki e-mail´e kurulum vs soruları gönderip arkadaşları delirtmeyelim olur mu? :)
0
anonim
Merhaba,

Bu haberinize ne kadar sevindigimi anlatamam.Bilmiyorum Oktay ile konustuktan sonra mi haber yaptiniz ama bu site %100 Turkler tarafindan isletiliyor ve Oktay Altunergil isimli arkadasimizin (NY) emekleri ile su anda Linux Dunyasinda saygin bir yere gelmis bulunuyor...Ilk bakista yabanci bir site izlenimi verse de aslinda o site bir TURK sitesi ve ben BOYLE Turklerle gurur duyuyorum.

Kendisine oktay@turk-php.com adresinden mail gonderebilirsiniz...

Belki buradan kazanilan deneyim ile Turkiyede de bu girisim baslatilip basariya ulasilabilir...

Serkan Hadi Ceylani (FL)
serkan@turk-php.com

0
sundance
Aslında şöyle oldu, haberi yazdıktan sonra forumda dolaşırken ismine rastladım. Belki, bir e-mail vasıtasıyla tebrik etmek istedim kendisini, bu güzel oluşumdan dolayı. Öyle oldu işte :)
Not: Bu arada merakımı celbeden bir şey var turk-php.com neden Türkçe karakterleri desteklemiyor ? Özel bir sebebi var mı bunun ?
0
anonim
Biz okuyamayiz o zaman hehe :)

Dusunsene patronuma bu siteyi biz yaptik ya bakin calisiyoruz iste deyip actiginda birden patronunun bilgisyarinda turkce destegi olmadigini unuttugunu :)) Yazilar cince cikiyor o zaman ....

Boylesi daha centilmence oluyor :)

Serkan Hadi Ceylani
serkan@turk-php.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

anonim

Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

CoolLinux, CD`de kurulu Linux!

sundance

Linux'a yakin olanlar bilir, Linux kurmak icin tekrar yazilabilir bir medyaya (HD,RAM) bagli degilsiniz. Bir kere yazilabilir bir medya uzerine de(ROM veya daha iyisi CD-ROM) Linux kurabilirsiniz.

CoolLinux boyle bir dagitim iste. Yaklasik 250Mb.lik ISO.gz'i acip kurunca, sadece CD ve Ram ustunden calisan bir dagitim kullanima hazir oluyor.
icinde ne var derseniz ? Ne yok ki, Opera, Mozilla, Licq, OpenOffice, Sylpheed, XMMS ve daha niceleri...

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...