Redhat 8.1 Beta 1

0
raistlinthewiz

Görüşler

0
elrond
Bismillah yahu 8.0 ı anca download eden dial-up kullanıcılarına yazık adamların download` u yeni bitmiştir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 9.0 RC1

mos

Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

Hey SCO! Bana dava aç çünkü Linux kullanıyorum!

FZ

Finansal problemler yaşayan SCO firması son birkaç ay içinde IBM başta olmak üzere nerede ise hemen herkese dava açtı ve "Lisansına sahip olduğum UNIX işletim sisteminden kod çaldınız, Linux adı altında kullandınız, suçlusunuz!" dedi.

Son haberlere göre sahip olduğu UNIX lisansını Microsoft´a satan SCO açık kodlu ve özgür yazılım camiasında büyük tepkiye yol açtı.

Siz de tepkinizi ortaya koymak ve insanlarla paylaşmak isterseniz tek yapmanız gereken Hey SCO, bana dava aç sitesine gidip oradaki mektubun imzalamak. Şu anda 2774 imza mevcut ve bu sayı giderek artıyor.

Debian, Gentoo, Mandrake: Performans karşılaştırmaları

roktas

Dağıtımlar arasındaki performans farklılıkları zaman zaman FM'de tartışma konusu olur. Bu haber'e Debian haftalık bülteninde rastladım. Gentoo ve Mandrake'nin şu meşhur optimizasyonlarının son kullanıcı nezdinde ne kadar hissedilir olduğu, Debian gibi optimize edilmemiş (!) bir dağıtımla karşılaştırma yapılarak incelenmiş ve önceden umulmayan bazı ilginç sonuçlara ulaşılmış. Buyurun buradan okuyun.

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.