FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

0
anonim
Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

Görüşler

0
redogre
Order of the Stick çok güzel bir veda sayfası çizmiş, gerçekten de bugün oynadığımız frplerin tümünün ilk çıkışı nasıl Tolkien ise, onları sadece okunan şeylerden oynanabilen bir şeye çeviren de Gary Gygax tir. Ruhu şad olsun.
0
anonim
wired daki benzer yorumlarin ardi arkasi kesilmiyor. yorumcularin hepsi kendisine gerceklikten birkac saatligine de olsa kopartabildigi icin, masa etrafinda kurulan arkadasliklar icin kendisine mutesekkir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

22 aylık Wii oyuncusu!

sundance

Muhtemelen herkes Nintendo'nun Wii ile, bilgisayar oyun dünyasını genelde erkeklerin ilgisini çeker bir yer olmaktan çıkarttığı, dahası arayüzlerini küçük çocukların bile kullanabileceği hale getirdiği konusunda hemfikir.

Bu öngörünün ne kadar etkin olduğu bu videoda daha da iyi gözükmekte. Daha iki yaşını bile doldurmamış bu çocuk, makul seviyede (birçoğumuzun ebeveyinlerinden daha iyi) tenis oynamakta ve belki de daha önemlisi aradaki gereksiz bulduğu videoları geçebilmekte.

Go, go, go! Rock 'n Roll!

mos

Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).

QUAKE II bilen mimar aranıyor.

parsifal

Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.

Eski Amiga oyunları...

sundance

Hani vardı ya, bizlerin ilk Amiga oyunu diye öğrendiğimiz, daha sonra Mame çıkınca, konsol efsaneleri olduğunu duyduğumuz inanılmaz keyifli oyunlar. Rainbow Islands, Bubble Bobble, Gods vs.

İşte Linux`da güzel oyun yok diyenler için, 20 kanallı mükemmel müziği, 50 levelı, iki kişilik de oynanabilen modu, inanılmaz hoş grafikleri, bağımlılık yaratan oynayışı ile Frozen-Bubble Söyleyecek başka bir şey yok, eski güzel günler geri geldi. apt-get install frozen-bubble :p