Gael Duval Mandriva'dan kovuldu!

0
karput
Mandrake'nin kurucusu Gael Duval, Mandriva'dan kovuldu. (Başka bir grup insanla birlikte, Mandriva, giderleri azaltabilmek için eleman azaltma yoluna gidiyor) Şirket, önümüzdeki yıllarda, Linux topluluğundan daha da uzaklaşarak, Red Hat ve Novell benzeri bir yol almayı planlıyor.

Görüşler

0
o_ozardic
Aklıma ilk gelen: *
0
newman
Bu guzeldi dogrusu. (Duval'i iyi ki kovmuslar :)
0
turkix
Gael Duval'i Steve Jobs'la karşılaştırmak yanlış olur bence. Gael Duval Steve Jobs olsa, Mandriva Mandriva olmazdı..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Görkem Çetin, Gelecek´ten Ayrılıyor...

anonim

Üyesi olduğum Gelecek-Linux Haber Grubundan gelen e-postayı sizlerle paylaşıyorum...

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.

2006 SourceForge.net Community Choice Awards / Sonuçlar

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards" sonuçları açıklandı, kazananlar listesine http://sourceforge.net/awards/cca/ adresinden bakabilirsiniz.

xynth, ve f4l kendi kategorilerinde ilk üçe bile girememişler. :| olsun, finale kalmak da güzeldi diyerek önümüzdeki maçlara bakacağız ;) Destekleyen ve ilgi gösteren herkeze teşekkürler.

alper akçan "anhanguera"

Birleşik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı, Linux ve Oracle dedi!

redial

27 Ocak 2003, Pazartesi - [ 14:16 ]
Newsforge.com, Tina Gasperson
Birlesik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı (www.dhs.gov) birkaç aydır Windows 2000 üzerinde çalıştırmakta olduğu sunucularını geçen hafta Linux üzerindeki Oracle ortamına geçirdi.

Uzmanlar bu değişikliğin geçtiğimiz hafta Internet'i Çalkalayan "Slammer" adındaki MS SQL Server virüsüne karşı bir tepki olmayabileceğini söylüyor. Netcraft, değişikliğin 24 ve 25 Aralık tarihlerinde meydana geldiğini belirtiyor.