Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

0
zekeriya_akyildiz

Görüşler

0
yilmaz
o ui-yada gui installer olayını halletseler çok güzel olacak. biraz amatör olunca kurması işkence oluyor. gerçi çok sağlam bir kurulum kitapçığı hazırlamışlardı ama ilk seferinde bacerememiştim. 2. seferde 6-7 saatte boz yap methoduyla kurmuştum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

Linux Eğitimleri devam ediyor...

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimlerinde ikinci dönem hem 1.kur hem de 2.kur sınıflarıyla 24 Mayıs'ta başlayacak.

Her biri 20 saatten oluşan bu iki kur sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Slackware 10.1 duyuruldu

selim

Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:

Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

conan

E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.