GMAIL güvenlik açığı

0
mos
Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.
Kullanıcı hesaplarını daha fazla tehlikeye atmamak için yöntemin ayrıntılarına tam olarak yer verilmemiş, ama bu işin oldukça kolay olduğundan ve bütün sorunun kimlik denetimi ile ilgili bir açık olduğundan söz edilmiş.

Bu açık sayesinde kurbana ait tanımlama bilgisinin yer aldığı cookie kötü niyetli birinin eline geçebiliyor. Bu cookie elde edildikten sonra herhangi bir şifreye gerek kalmadan mail hesabını tam etkiyle kullanmak mümkün. İşin ilginci kurbanın daha sonra şifresini değiştirmesi de sorunu çözmüyor.

Habere göre Google sorunu kabul etmiş durumda ve halen çözüm bulmak için çaba harcıyor.

Kaynak: http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=155025&sid=10

İlgili Yazılar

FBI insecure.org loglarının peşinde

e2e

SecurityFocus'taki habere göre, FBI, ünlü network tarama aracı Nmap'in download sitesi insecure.org'un loglarının peşinde.

Proje yöneticisi Fyodor bir mail listesine gönderdiği mesajda yasalar tarafından sıkıştırılabileceğini, bunun için mücadele edeceğini, fakat kullanıcılarının da dikkatli olmasını istiyor. "Network üzerindeki her hareketiniz iz bırakır" diyen Fyodor, anonim kalmak isteyen kullanıcılarına proxy kullanmalarını öneriyor.

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.

Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

SHiBuMi

Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.