GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Görüşler

0
aragorntheelessar
Bu yazıyı biraz geç farkettim umarım yaralı bir seminer olmuştur çünkü şu sıralarda gördüğüm kadarı ile çoğu kişi özgür yazılım ile bedava yazılım arasındaki ince farkı bilmiyor ve yerli yersiz bu iki terimi kullanıyor.Birilerininin bizi bilinçlendirmeye ihtiyacımız var umarım bu tip seminerler git gide yayılır tüm Türkiye'de.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.

Eskişehir'de Java Günü

anonim

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi, Sun Microsystems, Java Teknolojileri Derneği, Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle Sun Microsystems ve Java Teknolojileri Derneği'nin düzenlemiş olduğu üniversite turlarının bu seferki durağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. 8 Aralık 2005 günü Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonunda düzenlenecek etkinliğe katılım Ücretsizdir !!!

Detaylar icin eskisehir.tbd.org.tr

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Etkin Katılım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 11-14 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ankara ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlediği 5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği için etkin katılım çağrısı yapıldı. Şenlikte davetli konuşmacıların yanı sıra katılımcıların bildirilerine, seminerlerine ve özgür yazılım proje ve gruplarının düzenleyeceği çalışma toplantılarına da yer verilecek. [ Detaylı Bilgi ]

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal Oflazer, 24 Şubat Perşembe günü (bugün) saat 17'de "SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu" konulu bir seminer verecektir. İlgilenen herkes davetlidir.