GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

0
FZ
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...

Görüşler

0
bm
Duyurudan alinti yapiyorum.

Linux, 1991 yılında Finlandiyalı bir Üniversite öğrencisi olan Linus Torvalds’in Master projesini internet üzerinden duyurmasıyla ortaya çıkmıştır.

Ben buna inanmiyorum. MS projesi olsun diye yaptigi birsey degil LT'nin. Yaptiktan sonra MS tezi olmus olabilir o baska. Duyuruyla isletim sistemi ortaya cikmasi da pek akla yakin degil.

Yazılımların açık kaynak kodlu olması fikri ilk defa Richard Stallman tarafında ortaya atılan bir kavramdır.

Bunun dogru olmadigini biliyorum. Stallman da 'Yazılımların açık kaynak kodlu olması' seklindeki anlatimdan memnun olmaz herhalde.

Iste acik kaynak ve internetten dagitim boyle birsey. Dagitirsiniz buglar duzeltilir. Kotu bir niyetle yazmiyorum bunu yani.


0
coskung
bm'nin değindiği noktalara rağmen programın güzel bir düşünce ürünü olduğu kanaatindeyim.
Düşünenlere bravo, uygulayacak olanlara kolay gelsin. Gördüğüm kadarıyla ücreti de (50 YTL) gayet uygun.
0
FZ
Bence şunlar yapılırsa mükemmel bir etkinlik olur:

1- Duyurudaki birkaç problemli ve yanlış cümle düzeltilir.

2- Etkinlikte birkaç matematik programı ve programlama dili daha tanıtılır.

3- Öğrencilere verilen kitapçık PDF olarak Internet'e konur ve Türkçe konuşup matematik ve GNU/Linux arakesitinde hevesli olan herkesin paylaşımına açılır.
0
bm
Hmm, bu ilani buradan linklemeden bu insanlara haber verilseydi keske 'surasi olmamis' diye.

Kiptapcigin dagiltilmasindan cok, bu dersi ogretenlerin ve alanlarin tecrubesini ogrenmek onemli. Ben talip degilim yapmaya (bilgim yetmez) ama nete acik bir baslangic dokumani hazirlanmasi icin hedef kitlenin ihtiyacini ve durumunu bilmek cok onemli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

Uluslararası BSD Konferansı

bemre

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen, EMO İstanbul Şubesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'in desteklediği Uluslararası BSD Konferansı, 19 - 20 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Rektörlük Ord. Prof. Dr. Nihad SAYAR Konferans Salonu'nda (Sultanahmet Kampüsü) gerçekleşecektir.

Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

anonim

Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr

LKD sunar: Cayfer'den 'Neden Linux'suz olmuyor?'

loker

Site müdavimlerinin yakından tanıdığı Can Uğur Ayfer hocamız, 13 Nisan 2005, Çarşamba günü Ankara Üniv. Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da neden linux'suz yapamadığımızı, yapamayacağımızı anlattığı bir seminer sunacak. Herkesi bekliyoruz... Saat: 18:30...

http://seminer.linux.org.tr