Go GNU Go: Hikarunix

0
sefalet
Hikarunix, GNU Genel Kamu Lisansı (GNU General Public License) ile sunulan CD'den çalışan bir Linux sürümüdür.Temel sistemi DamnSmallLinux (DSL) tasarısından almaktadır. DSL, bir usb belleğe sığacak (yaklaşık 50mb) GNU/linux sürümüdür. DSL'in temel bileşenleri de Knoppix dağıtımından elde edilmiştir.
Hikarunix, Go öğrenmek ve oynamak için çeşitli araçların bir araya getirildiği bir pakettir. Boyutları yaklaşık 200 mb olan bu linux sistemi, Go öğrenmenizi, Internetteki Go sunucularına bağlanıp oyun oynamanızı ve Go oyunları kitaplığı gibi hizmetleri size getiriyor. Anlaşılacağı üzere sistem herhangi bir işletim sistemine bağlı kalmadan RAM üzerinden çalışmakta. Böylece gittiğiniz her yere Go merakanızı giderecek araçları da götürebilirsiniz.

Hikarunix'in adı bir Japon manga ve anime serisi olan Hikari No Go'dan esinlenilmiştir.Hikaye, Hikaru adlı öğrenci ile onun hayalet Go hocasının bu en eski ve gizemli oyunun dünyasında yaşadıklarını anlatmaktadır.

Adres: http://www.hikarunix.org/

Yazının tamamı için bakınız: http://sefalet.blogspot.com/

Görüşler

0
simor
Yakında işletim sistemi yüklemeyeceğiz galiba. Her gönüle ve her zevke uygun çalışancd var nerdeyse.

Bu iyi oldu. Bilgisayarda kendi kendime go öğrenmeye çalışıyodum. Şimdi bir virüs gibi arkadaşlarımın bilgisayarlarına, gözlerini korkutmadan bulaşıp ve karşılıklı oynayıp daha da geliştirebilirim belki. Belki de sonra bir go tahtası bile alırım kim bilir.?
0
FZ
Ola ki birileri GO tahtası İstanbul'da nereden alınır diye merak ederlerse:

http://www.seki-go.com

İyi oyunlar.
0
sefalet

Günlüğümde satranç ve go hakkında bazı düşüncelerimi yazdım.(sonradan eklemeler de yaparak)FM'yi ilgilendirmeyebilir gerekçesi ile onları buraya aktarmadım.İki oyun hakkında düşünce alışverişi yapmak isteyen arkadaşları beklerim.

0
sefalet

Günlüğümde satranç ve go hakkında bazı düşüncelerimi yazdım.(sonradan eklemeler de yaparak)FM'yi ilgilendirmeyebilir gerekçesi ile onları buraya aktarmadım.İki oyun hakkında düşünce alışverişi yapmak isteyen arkadaşları beklerim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Quake 4 GNU/Linux Sürümü

Ragnor

LinuX-gamers.net'te çıkan habere göre id software resmi olarak Quake serisin en son halkası olan Quake4'ün GNU/Linux için de çıkacağını duyurmuş.

Enemy-Territory v2.60 kaynak kodu açıldı.

zentoo

Id Software in halen ücretsiz olarak dağıttığı asla PC'mden eksik olmayan ve de gördüğüm en kaliteli netcode kullanan Wolfenstein Enemy-Territory'nin 2.60 sürümünün SDK'sı indirmeye hazır. İnceleyin öğrenin, öğretin, dağıtın ve hatta oyun yapın. Söz veremesem de Linux a yaptığınız oyunun "Cinematic"leri benden ;-]

FTP Linki

GP2x Uzun Yol Testi

redogre

Öncelikle şunu söylemek istiyorum Gp2x PSP ile karşılaştırılamayacak kadar amatör bi cihaz, ama onu güzel kılan da bu amatörlük.

Öncelikle eksileri:

Evde dolaşan böcek ister misiniz?

redogre

Belki de elektronik olursa istersiniz...
Valla ben çok beğendim, işte şurda. Tanesi 10$ gibi cüzzi bir miktara isterseniz uzaktan kumandayla yönlendirebileceğiniz, isterseniz de "öğrenmeye" bırakabileceğiniz 4 farklı böceğiniz oluyor. Biri saldırgan, biri meraklı, biri engel aşıyor vs vs. Tasarımları da şirin olmuş.

Tek sorun Amazon'un amerika sitesinde var sadece, UK'de yok, yani koli ücreti sağlam. Bence Amerikalı Fazlamesaiciler kesin alır, test eder, bize de haber eder :)

Yılbaşı hediyeleri - I

sundance

Yılbaşında geek arkadaşlarınıza hediye almak istiyorsunuz fakat gerçekten farklı bir şey olsun niyetindesiniz. RC Mini arabalar mı? O geçen senenin hikayesiydi. Artık RC Mini Tank'lar

Hem de, değişik eğimlerde tırmanabilen, turreti dönen, hatta ateş edebilen tanklar. Ne demek istediğimi anlamak için videolara bir göz atın derim

Dağılın millet, her yaştan çocuklar için yeni bir deathmatch ortamı geliyor...