GP2x Uzun Yol Testi

0
redogre
Öncelikle şunu söylemek istiyorum Gp2x PSP ile karşılaştırılamayacak kadar amatör bi cihaz, ama onu güzel kılan da bu amatörlük.

Öncelikle eksileri:
1-Teknik sorunlar; kulaklık girişinde problem çıkma ihtimali var (kötü lehim hatası). Elektriğe takarken restart atabiliyor.
2-Oyun kolu PSP ile yarışamayacak kadar kötü tasarlanmış, ayrıca söylendiği gibi analog değil.
3-Birçok parçayı ayrıca satın almak gerekiyor(adaptör, tv adaptörü, kart okuyucu)
4-Bilgisayarınızda xp sp2 varsa %80 usb tanımıyor, kart okuyucu gerekiyor.
5-Müzik dinlerken hemen cebinizden kontrol edebileceğiniz tuşlar yok.

Nötr özellikler
Kalem pille çalışıyor. 2 adet ile 3 saat film veya 6 saat müzik (yaklaşık).

Artıları:
1-Sevilesi, beraber uyunası bir alet, hemen hemen istediğiniz herşeyi yapıyor.
2-Emülatörler çok sorunsuz.
3-Bir çok uygulama ve oyun geliştiriliyor
4-Quake 1, Doom ve Flashback çok güzel olmuş.
5-Ekranın görüntüsü çok güzel.

Son karar: Eğer plastik usb kapağının yerine tam oturmaması, oyun kolunun şık olmaması gibi şeyleri dert edecekseniz, adresiniz PSP. Ama amacınız oyun oynamak kadar elinizdeki aleti kurcalamaksa (ki benim en sevdiğim yanı) hiç tereddüt etmeyin.

Görüşler

0
Ragnor
http://ozanemirhan.blogspot.com/2006/02/gp2x-incelemesi.html

Bende kendi tecrübelerimi yazmıştım ilgilenen olur belki...
0
xcorex
eline sağlık güzel bi yazı olmuş.. almam için bi etken daha
0
auselen
Cihazın wifi desteği olmaması sizi üzmüyor mu?
0
anhanguera
selam,

wireless sd kartlari var. zaten aletin ustundeki usb host olarak da kullanilabiliyor, ordan da baglanir. tek derdimiz wireless olsun ;)

alper akcan "anhanguera"
0
ismailasci
Aslında yazıyı ilk okuduğumda heyecanlanıp hemen detaylı bilgi edinmeye çalıştım.Herşey mütevazi,şirin tamamda 399 milyonluk fiyat bu mütevaziliğe ve PSP'ye göre biraz abartı değil mi?
0
bm
399 milyon mu bu? $189 diyor kendi sitesi bile.
0
ismailasci
Neredeyse herşeyde geçerli olan Yurtdışı/Yurtiçi fiyat farkını neye ve kimlere borçluyuz acaba gerçekten merak ediyorum ...
0
bm
Bu mali ithal etmeyi deneyerek bunu ogrenmek kabil, deneyecek var mi aramizda? Buradaki fiyatin yurtdisi perakende fiyatinin bu kadar ustunde olmasi bana makul gelmiyor. Ayni sekilde benim ilgilendigim baska bir alet, roomba (robot supurge) da cok pahali ($200 civari disarida, burada 600-700mil civari benim gorebildigim).
0
redogre
Türkiye fiyatı 399 ytl, biraz fazla gelebilir ama kutudan çıkan Gp2x inizde olması muhtemel problemleri düşünürseniz dışardan getirmek bence çok riskli. (Benim kinin kulaklık girişinde problem var mesela, hafta başı servise vereceğim)
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
gp2x
Banger evet bencede herşeyi doğru söylemek gerekir. Doğrusunu söylemek için de önce birşeyleri bilmek gerekir. Bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum:

Birincisi ürünün fiyatının pahalı olmasının sebebi ürünün fiyatına dahil olan ÖTV (%20) ve KDV(%18) Bu vergilerin firmanın değil direk devletin kasasına gittiğini unutmamak gerekir. Eğer bu vergiler olmasaydı belki ürün yurt dışındakinden çok daha ucuza satılabilirdi.

Aynı şey PSP için de geçerlidir. Eğer kaçak PSP alırsan ucuz, yasal yoldan alırsan pahalıdır. Birinde vergi vardır diğerinde yoktur. Tercih ve vicdan sizin.

PSP'nin o muhteşem(!) ekranı 25ms... Hızlı film ve oyunlarda blur ve ghost efektleri insanın gözünü bozacak derecede rahatsız edici. GP2X'in ekran kalitesi PSP'den çok daha iyi bence. 16:9 ekran sadece filmler için bir avantaj. Emulasyon ve diğer programlar içinse bence hiç çekici ve kullanışlı değil.

Yine de GP2X ve PSP karşılaştırması yersiz. Bence PSP mükemmel bir oyuncak ve Sony böyle kalması için elinden geleni yapıyor. GP2X ise kullanıcısını üretkenliğe iten bir cihaz, açık kaynak kodu, yazılım geliştirme kiti ile özgür yazılımcıya elindeki bütün bilgiyi kullanma ve bunu paylaşma imkanı sağlıyor.

Herkese Sevgiler ve Saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.

Playstation-X Japonya semalarında!

sundance

StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!

Vector Games

sansured

Vector Games adında bir Türk oyun ekibi üzerinde çalıştıkları oyun motoru V2 için bir Demo sürümü yayınladı. Demoda Vector Games laboratuvarlarında ufak bir gezi yapıyoruz.Oyun motorlarını üzerinde çalıştıkları oyun projesi için geliştirmekte olan ekip bu demo sayesinde hem kendilerini tanıtmak hem de motor ile ilgili açıkları gelen geribeslemeler ile kapatmayı hedefliyor.

http://www.vector-games.com adresinden Türkçe yada İngilizce 2 dil seçeneği ile indirilebilen demoyu Downloads bölümünden indirip deneyebilirsiniz.

BroodWar 1.08 En sonunda Çıktı

sundance

Aylardır beklediğimiz, InGameVoiceChat, GameReplay ve ComputerAlly gibi inanılmaz özellikleri olan Starcraft BroodWar 1.08 çıktı. Hem de tam benim tatile çıktığım gün :)))

Tabi BroodWar`ın başlangıcından itibaren devam eden Terran sempatizanlığı (Turret`ler 75 mineral!) ve Zerg düşmanlığı (Spawning Pool 200 mineral) burada da ayyuka çıkmış, ama öyle de yeneriz böyle de :)))
Son olarak eğer siz de bizim gibi CD`siz oynuyorsanız BroodWar Cracks asıl gitmeniz gereken yer. Beni aramayın `telefonu çalan ölür` oynuyoruz...

Nerde o eski oyunlar?

sundance

Siz de otuzlu yaşlarına gelmiş bazılarımız gibi, bir sonraki ekran kartını istemek dışında pek de bir yeniliğe sahip olmayan oyunlara gıcık oluyor, C-64 çağının basit fakat bağımlılık yapan oyunlarını özlüyor? Birisi sorduğunda son altı aydır hiç oyun oynamadım diyor musunuz?

The Underdogs ve Retro Remakes en çok ziyaret ettiğiniz siteler arasında mı ?

O zaman sıkı durun, çünkü Remakes 2004 yarışması sonuçlandı. Bütün dinazorları listeyi gözden geçirmeye davet ediyorum, Quest for Tires'dan, Jumping Jackson'a, Beach Head'den, Manic Miner'a, Retro River Raid'den, Jet Set Willy'e kadar birsürü eski dost sizi bekliyor :) Hatta ATARI bağımlıları için ADVENTURE bile mevcut.