Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

0
gismo
Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.
İlginç bazı noktalara da temas etmiş. 'mars landing sites earth' aramasının 'mars landing sites' aramasından daha fazla sonuç döndürmesi mümkün değil mesela. Arama motorları savaşı iyice kızışmışken olaya başka bir yaklaşım

Görüşler

0
sleytr
Sanırım yazının başlığında asıl söylenen "Google ile ilgili nefret ettiğim 25 şey" şeklinde. Zaten yazıda sayılanların çoğuda "Google şunu şöyle kötü yapmış, işte böyle şeytan bir şirket bu Google"dan çok "şöyle yapsa çok daha iyi olur, bunun doğrusu budur" şeklinde şeyler...
0
akif_sever
Google bence hiçte kötü şeyler yapmıyor adamlar internetteki herşeyi kullanıyorlar ve en önemlisi bu servisleri iyi işler çıkartıyor nerdeyse tüm servislerini kullanmaya çalışıyorum hızlı ve sade olması en önemli artılarından biri ve giderek daha iyi oluyor tüm rakiplerinin beklemdeiği hamleler yaparak insanları çekiyor tüm bilgilerimizi toplaması belki herkezin hoşuna gitmez ama bende zaten kişisel bilgilerini internette hiç bulundurmuyorum ve zaten yahoo msn google gibi yapmıyormu onların serverinde yokmu programlar mp3ler şarkılar bizim bilgilerimizi saklamıyormu aynı google gibi... http://akifsever.google.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

All your base, are belong to Google!

tongucyumruk

Siz Google haberi okumaktan sıkıldınız, biz Google haberi yazmaktan sıkıldık, ama Google bir türlü yeni icatlar çıkartmaktan sıkılmıyor! Haliyle bize de oturup "acaba bu sefer ne yapacaklar" diye beklemek kalıyor.

Google'dan Sosyal Fon

parsifal

Küresel yoksulluk, enerji ve çevre gibi sosyal konularda yapılacak araştırmalar için Google fon oluşturmaya karar verdi.
Fonun, halka arzlardan elde edilen gelirin %1'inin aktarılmasıyla oluşacağı, bu payın şirketin yıllık karının %1'ine denk geldiği belirtildi.

Kaynak: 13 Ekim 2005 Cumhuriyet gazetesi s.13

Google Android

auselen

Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

Google'dan Web Tarayıcı

anonim

Google Chrome adında bir web tarayıcıyı piyasaya sürmeye hazırlandığını dün resmi blog sitesinden duyurdu... ilgili linkler http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html http://www.bildirgec.org/yazi/google-web-tarayicisi-google-chrome-1 http://blogoscoped.com/archive/2008-09-02-n72.html

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...