Nerde o eski oyunlar?

0
sundance
Siz de otuzlu yaşlarına gelmiş bazılarımız gibi, bir sonraki ekran kartını istemek dışında pek de bir yeniliğe sahip olmayan oyunlara gıcık oluyor, C-64 çağının basit fakat bağımlılık yapan oyunlarını özlüyor? Birisi sorduğunda son altı aydır hiç oyun oynamadım diyor musunuz?

The Underdogs ve Retro Remakes en çok ziyaret ettiğiniz siteler arasında mı ?

O zaman sıkı durun, çünkü Remakes 2004 yarışması sonuçlandı. Bütün dinazorları listeyi gözden geçirmeye davet ediyorum, Quest for Tires'dan, Jumping Jackson'a, Beach Head'den, Manic Miner'a, Retro River Raid'den, Jet Set Willy'e kadar birsürü eski dost sizi bekliyor :) Hatta ATARI bağımlıları için ADVENTURE bile mevcut.

Görüşler

0
mos
pesin pesin soyleyeyim *abi*
ben o yas grubuna dahil degilim, henuz gencim :-)

ama C= ile az sarmas dolas uyumadim yine de..
ah ah
rick dangerous mi desem
terry's big adventures mi desem
giana sisters mi desem
BOULDER DASH !!! mi desem?

su listeyi bir altust etmek lazim

ama bu oyunlarin tadi biraz da kafa ayari yapinca cikiyordu, simdi ayni hazzi verir miki?
0
FZ
Şu memlekette C-64 ve Amiga'nın arkasındaki Teleteknik gibi bir firma da Sinclair Spectrum için çıkmadı ya ona yanarım! Daha az hafıza, daha yavaş ve düşük işlemci, daha basit mimari ama C-64 ile yarışan bir bilgisayar platformu ve oyunları! ;-) Hayır Spectrum emülatörü istemiyorum, bozduğum Spectrum 48K'mı istiyorum, müzik setine bağlayıp kasetten program yüklemek ve televizyona bağlayıp oyun oynamak istiyorum. Vakti zamanında C-64 ve Amiga için zebil gibi ortalıkta bol bol bulunan o kartuşlardan istiyorum ki programların kaynak koduna dalabileyim, genişletme kartları ile joystick takabileyim. :)
0
urxalit
Valla benim evde bir tane Spectrum +3 (3" disketli) yatıyor. Kitabı bayağı detaylıydı, ama ben hep basic çalışıyordum. Sonlara doğru baktim assembly örnekleri var. Aleti açtım meğer işlemci Z80'miş. Ama tabi ithalatçı amcalar assembler disketlerinden kâr etmeyi düşünmüşler, İzmir'de hiçbir yerde bulamamıştım.

Spectrum hala dururken sonra Amstrat 6128'e geçtim. Onun disketleri vardı. CPM'e geçip herşeyi yapabiliyordum. Hatta Logo yorumlayıcı bile vardı. :)
(bilmeyenler için logo bir dil, hatta TRT'de o zamanlar Logo ile yazılmış bir yarışma vardı, insanlar en kısa yoldan hedefe ok ile ulaşmaya çalışıyordu)
0
bio
Daha yavaş işlemci kısmına bir düzeltme: Commodore 64'te 1 MHz (hatta 998 KHz) Motorola 6510 işlemci varken ZX-Spectrum'da 3.5 MHz Zilog Z80 işlemci vardı. İşlemci daha hızlıydı hızlı olmasına ama grafik ve ses için özel çipler olmadığından, her şeyi CPU yaptığından ortaya daha yavaş bir bilgisayar çıkmıştı.

Yine de Spectrum BASIC'i gibisini sonradan hiç bir bilgisayarda göremedim. Ta o zamanlar dynamic method invocation (heh, aslında LET X = 10 : GO TO X ne kadar bu tanıma uyarsa) desteklerdi bu alet.
0
mos
bu haber neden boyle sessiz sedasiz asagilarda kaldi yahu?!

ben de simdi nostalji olacak diye her gun bu habere eklenen yorumlara bakip duruyorum habire..
" - su oyun vardi hani " diyecek biri, sonra
"ohaaa nasi unutmusum ne oynardim onu"
diyecez hep beraber filan :)



/me yem atar : Turbo Outrun?

ehe

0
sundance
Olmaz mi ? Lotus vardır yalnız, hayatımın ilk copy partisinde, delirmiştim "Off bu ne biçim oyun" diye.

85'de Side'de Scramble ve Le Mans oynayıp bir servet kaybetmiştim. Hala Hunchback oynarım. International Karate, The Way of The Exploding Fist II, Uchi-Mata, Pirates, offf offffff
0
bio
Pirates deyince, Sid Meier's Pirates: Live the Life çıktı... Üstelik Sid amcanın şirketi Firaxis'ten çıktı...

Bakkalınızdan marketinizden ısrarla isteyiniz.
0
mos
hah
international karate !
2 'si de vardi onun ehhe muzikleri filan peki bi guzeldi hatta
0
ttk
Merhaba

Ben de kuyruğa takılayım.
Eski oyunlar şimdikilerden ölçülemeyecek derecede daha güzeldi bence.
Yalnız benim makina Commodore 16 olduğundan (para ona yetmişti bilgisayar alırken, ayrıca C64 oyunlarını da oynayabilir zannıyla almıştık :) eskiden oyun bulup da oynayamadım pek.
Başıma uğrayan kıtlık sebebi ile Basic ile uğraşıp programlamaya merak sarmıştım, iyi de oldu :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

FZ

Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

Pusu Röportajı

FZ

Radikal'de Pusu oyunu ile ilgili bir röportaj yayınlandı. Dikkat çeken birkaç cümle:

Peki Pusu'nun maliyeti tam olarak ne?
Cemil: 200-250 bin dolar arasında.
Aynısını yabancı bir ülkede yapsalar maliyeti ne olur?
Cemil: Muhtemelen 1 milyon dolara yaklaşır. Yani şöyle demek lazım; bizim projemizde de herkes alması gerektiği gibi maaş alsa, emeğinin karşılığını tam olarak almış olsa, Pusu'nun maliyeti 700 bin dolarlara çıkardı. 250 bin dolar diyerek kimseyi kandırmış olmayalım yani; 250 bin doları cebine koyan kimse yapamaz bu oyunu.

Céidot Studios Teknoloji Demosu Bugün Yayınlanıyor

Tarık

Uzun süre bekleyip bir türlü dişe dokunur oyunlarını göremediğimiz Türk Oyun yapımcı gruplarının (birkaç istisna dışında) belkide en iddialısı ve gerçekçisi Cèidot Studios, Ageia firmasının fizik motoru PhysX' i kullanan ilk teknoloji demosunu bugün yeni site tasarımıyla birlikte indirmeye açacak. Bu demonun firmanın Hükümran Senfoni isimli oyunu hakkındaki teknolojik beklentileri karşılayacağı düşünülüyor.

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick