Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

0
bahadirkandemir
Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.
Oyunu perakende satan internet siteleri de çelişkili tarihler veriyorlar. Amazon 1 Aralık, EBGames 27 Kasım ve Best Buy ise 3 Kasım’ı satış tarihi olarak gösteriyorlar. Buna karşın GameStop.com satış tarihi olarak, şu durum için en mantıklı görünen zaman olan 1 Nisan 2004’ü veriyor. Sektörde güvenilirliği ile tanınan Amazon.com’un sözcüsü 1 Aralık tarihini Vivendi’nin oyunun Noel Bayramı öncesine yetişeceği açıklamasına istinaden verdiklerini belirtti.

Half-Life 2 PC oyun piyasasının en popüler oyunu özelliğini taşıyor. Bu oyunun lansmanının 2004’e ve yine aynı popüleriteye sahip Doom III oyununun da ertelenmelerinin, uzmanları 2003 yılı için PC satışları tahminlerini aşağıya çekmeye itti. Half Life 2’nin gecikmesi aynı zamanda, daha yüksek performans almak isteyen oyun meraklılarına çip satan ATI Technologies ve Nvidia gibi şirketleri olumsuz etkiliyor.

30 Eylül’de piyasaya çıkacağı belirtilen oyun hakkında Fransa gazetelerine demeç veren bir Vivendi Universal Games yetkilisi oyunun 2004 Nisan’ından önce beklenmemesini açıkladı.

(Haber NTVMSNBC'den alınmıştır.)

İlgili Yazılar

Sony Ericsson PlayStation Phone yakında

spiderman

Sony Ericsson başkanı Miles Flint Financial Times’la yaptığı söyleşide PlayStation ve Bravia ürünleri için geliştirilen yeni bir Sony Ericsson telefonunun yolda olduğunu açıkladı.

Miles "Gelecekteki önemli projelerimizden birisi de bu. Ancak öncelikle bunun güvenli çalışacağından ve görevini tam olarak yapacağından emin olmalıyız" şeklinde konuştu.

Seri katil mi? Yoksa bilgisayar programcısı mı?

darkhunter

Burada eğlenceli bir flash var. Resmini gördüğünüz kişinin bir seri katil mi, yoksa bir programcı mı olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. İnanın kişileri tanımayanlar için zor bir tahmin :) Kaynak : FM Forum

Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

FZ

Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.

Sony PlayStation Emulatörünü satın aldı

larweda

Sony, 2 yıl once mahkemeye verdiği yazılım geliştiricisi Connectix`in Macintosh tabanlı PlayStation emulatörü Virtual Game Station`u (VGS) en sonunda satın almanın mahkeme peşinde koşmaktan daha karlı olduğuna karar verdi.

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.