Her açılışta hibernate!?!

0
sleytr
WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...
Sonra aklıma aslında oldukça basit bir fikir geldi; Ben tüm donanım sürücülerini ve bilgisayar başlangıcında açılan programlarımı kurduktan sonra, bilgisayar daha yeni açılmışken hibernate yapsam ve o andan sonra ben sistemde önemli bir değişiklik yapıp bilgisayarı normal bir şekilde açmak istemedikçe windows hep aynı hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyalarından açılsa ne güzel olurdu.
Bu dediğim yöntem sanırım unixede uygulanabilir. Peki neden kimse yapmamış? Bir akıllı ben olmadığıma göre bunun önünde teknik bir engelmi var? Yoksa yok mu?!?

Görüşler

0
anonim
linux da software suspend, ram in image i swap e alarak bunu yapar.
apm -- suspend ile de hybernate partition i kullanabilirsin

http://swsusp.sf.net

noresume diye boot option da verebilirsin.

MURAT KOC
0
anonim
herhangi bir zamanda oluşturduğun hybernate dosyaları sistemin o anki durumu için geçerlidir. örneğin registry''e yapılan değişiklikler, yeni kurulan programlar vb. sistemin durumunu değiştiren faktörlerden birkaçı... sanırım bunlar problem oluşturabilir.
Unix konusunda çok uzman olduğumu iddia edemem fakat, linux''un non-preemptive olması hybernation''a engel teşkil ediyor olabilir.
0
sleytr
Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla hibernate sırasında oluşturulan hiberfil.sys dosyası sadece sisetimin fiziksel belleğinin bir kopyası. Bizim yeni programlar kurmamız eğer o program sistem açıldığı sırada belleğe yerleşmiyorsa sorun olmaz sanırım. Ama tüm registry bilgisi windows açıldığı anda fiziksel belleğe yükleniyorsa o zaman bu hayalim, hayal olarak kalmaya mahkum olur :)
0
anonim
Registry'de ram'in bir parcasidir. Yani registry kayitlari her zaman ram'de tutulur. .dat dosyalarina bakin, ne kadar boyda iseler o kadar RAM'i birebir isgal ederler.

Registry'ye yapilan duzeltmeler devaminda diske gecirilir. Orada kalir. Hybernate ise kapanirken RAM image'ini diske yazar. Bu nedenle registry kaybi yasamazsiniz. Aksi halde her hybernate sonrasi recent docs vs. kaybolur gider.
0
sleytr
O zaman öyle bir hibernate sistemi hazırlanmalı ki, hibernateten döndükten sonra registry bilgisi herzaman son halinden (diskten) tekrar yüklenmeli.

Bence istedikten sonra bu tip sorunların hepsine çözüm bulunabilir. En azından donanım sürücülerinin yüklenmesi gibi adımları her seferinde tekrarlamayıp bunlar birden belleğe yüklemek mümkün olabilir. Belki sonuçta böyle bir açılış 20 saniye sürmez ama 65 saniye sürmeyeceğinede eminim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En zayıf halka Win9X... Güle güle

elrond

Bildiğim kadarı ile şimdiye kadar resmen dile getirilmedi 9x kodlarının geliştirilmeyeceği. Ancak yeni Office sürümü ile gelen sistem ihtiyaçları listesi Netteki forumlarda 9x in drop olacağının kesinleşmesi olarak yorumlanıyor.

Office 11, Win2K SP3 ve WinXP üzerinde çalışacak sadece. 9x, ME ve WinNT4.0 yeni office sürümünü çalıştırmayacak.

Tabi kurumsal müşteriler için bu çok can sıkıcı. Diğelim ki 1000 adet WinME lisansı aldınız. ME nede olsa yeni sayılabilecek bir OS. Office 11 i beğendiniz almak istiyosunuz fakat o da ne WinME lisanslarınız elinizde patlamış durumda. Kötü tabi.

Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

anonim

Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Mezarına tüküreceğim! Boris Vian değil, ESR

sundance

Düşünün, Micros~1'da çalışıyorsunuz, sağlam mühendislerden oluşma bir ekip kurmanız lazım, sağa sola soruyorsunuz, birileri size Eric Raymond diye bir isim ve e-mail adresi veriyor. O kadar lamesiniz ki Google'da bir arama bile yapmadan zata e-posta ile "gel seni işe alalım" diyorsunuz.

Sonuçta da içinde "bir gün Micros~1'un mezarına i****ceğim umarım sana sıçramaz" yazan bir cevap alıyorsunuz :)