IBM 2 DVD´lik GNU/Linux Yazılım Setini Ücretsiz Veriyor

0
FZ
Dünyanın en büyük bilgisayar şirketi IBM, GNU/Linux´a verdiği destek bağlamında 2 DVD´den oluşan bir "yazılım değerlendirme kiti" (Software Evaluation Kit -SEK) çıkardı. 2 DVD´lik bu yazılım paketi IBM´in GNU/Linux ortamında çalışan ve iş uygulamaları geliştirmeye yönelik son sürüm yazılımlarını kapsıyor. DVD´lerin içindeki yazılımlar arasında şunlar var: DB2 Universal Database, WebSphere Application Server v5.0.2, WebSphere Studio Site Developer v5.1, Lotus Domino, Tivoli Access Manager, vs.

Söz konusu 2 DVD´lik yazılım setine ücretsiz olarak sahip olmak isteyenlerin tek yapması gereken ilgili IBM developerWorks sayfasını ziyaret etmek.
ibm

Görüşler

0
FZ
Sanal ve basit bir banka uygulamasının web servisi şeklinde IBM araçları ile nasıl gerçekleştirildiğinin ve test edildiğinin anlatıldığı şu makale, bu 2 DVD´lik seti çekecek olanların dikkatine sunulur:

http://www-106.ibm.com/developerworks/linux/library/l-ss4-websvc/?ca=dgr-lnxw06SSLin04
0
oktay
O kadar destek veriyorlarsa Open Source ve Free Software olarak dağıtsınlar bahsi geçen programları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WebSphere Application Server Community Edition

anonim

IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.

IBM’de Emekçiler Kazandı

exenon

Çalışma koşullarında yaşanan olumsuz gelişmelere karşı IBM çalışanları Tez-Koop İş Sendikası’nda örgütlenmişti. Bunun üzerine IBM sendikaya yetki itirazında bulunmuş, işkolu tespitine yönelik olarak da konuyu mahkeme sürecine taşımıştı. Hukuki süreç boyunca IBM yöneticileri çalışanlarına dönük baskıları arttırmış, sendika temsilcilerini işten atmıştı. Bu baskılar karşısında IBM çalışanları tepkilerini ve mücadele kararlırlılıklarını; IBM önünde yaptıkları basın açıklamaları ile göstermişlerdi. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB İstanbul İKK bu sürece destek vermiştir.

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.