IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

0
spiderman
Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.
Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

IBM, Hoplon Infotainment ile massive multiplayer online oyunların da (MMOGs) işlemcisi Cell ile yeni bir çözüm ortaklığına girdi. Bu ortaklıkta Cell'in görevi yaratılan sanal dünyaların ihtiyacı olan asimetrik bandgenişliğini sağlamak olarak belirlendi.

IBM Cell işlemcisinin çok hızlı (ultra-fast) bağlantıları idare edebileceği gibi binlerce kullanıcının simultane olarak paylaşımda bulunmasını da sağlıyor. Bu yeni sistemde Cell sanal gerçeklik, kablosuz download, gerçek zamanlı video görüşmeleri, interaktif TV showları ve kompleks fizik hesaplamalarını yürütürken ana sistemin admin görevlerini yani yazılım ve kullanıcı bağlantılarını oyun konsollarına, cep telefonlarına, pc'lere yoğunlaşmasını sağlıyor.

Bu sayede gelişmiş güvenlik önlemlerinin yanısıra çok hızlı bağlantı istekleri karşılanabilirken oyun dünyası içindeki grafiksel gelişimde sağlanacaktır. Bu sistemin ilk hybrid'i hazır fakat rakamları ve test sonuçları henüz meydan da yok. Fakat 3. parti kuruluşların tespiti inanılmaz hızlı ve görülen en güçlü (stabil) sistem olduğu. Fazla iddialı gelebilir fakat IBM işlemci atılımı için yaptığı yatırım düşünülürse inandırıcılığı şüphe götürmez hale geliyor.

Kaynak: PsTürkiye

İlgili Yazılar

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.

F2s.com hizmetleri artık ücretli

butch

Ücretsiz web alanı deyince verdiği hizmetlerle neredeyse rakipsiz olan f2s.com 28 Şubat 2002 tarihinden itibaren varolan kullanıcılarının da hesaplarını kapatarak bu hizmeti bitiriyor. Bildiğiniz gibi 20 Mb web alanı, bir database, cgi, php gibi bir hizmeti ücretsiz ve reklamsız veriliyordu. Bana gelen mail de isterseniz bu tarihten önce yıllık £36 (yaklaşık 50$) karşılığı bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz deniyor. F2s kullanıcılarına büyük geçmiş olsun.

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.