HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

0
conan
HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Görüşler

0
conan
Ok... haber hatali... 500.000'er bin $ degil 500.000'er dolar olacak. Uykusuzum...
0
anonim
http://news.com.com/2100-1023-947740.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.

Bilinen En Büyük Asal Sayı

mascix

newscientist.com'un haberine göre; 26 yaşında, Amerika'da okuyan bir öğrenci, en büyük asal sayıyı bularak, matematik literatürüne geçti. Yeni sayımız 6,320,430 basamaklı bir sayı.
Editör'ün Notu: Teknik sorunlardan dolayı haberi mascix adına yollayan YuXeL'e teşekkürler.

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

Lightweight Languages 2004 (LL4)

FZ

LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

OSEC - Uzaktan Eğitim

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre uzaktan eğitimlere başladı. Yerinde eğitim için zamanı olmayanlar, İstanbul dışında yaşayıp eğitim olanaklarından yararlanmak isteyenler, maliyeti düşük eğitim programları arayanlar için hazırlanmış olan eğitim programlarımız arasında GNU/Linux, Apache, Güvenlik, Programlama Dilleri (C, Python, PHP, Perl, Java) gibi konular yer alıyor. Eğitim sonrasında da her zaman destek alabileceğiniz, düşüncelerini paylaşıp tartışabileceğiniz bir ortam sunulan programımızda ücretsiz takip edebileceğiniz seminer dersleri de bulunuyor.


Katılım ve detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr.