İdeal taşınabilir Linux sistem

0
sundance
Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Görüşler

0
darkhunter
Hocam iyi hoşta konsola nasıl düşcez bu aletlerle! :p
0
zentoo
pat diye ;]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Acarix: Taşınabilir Türkçe GNU/Linux ve fazlası...

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayfalarını gezerken Acarix isimli bir projeye rastladım.

Acarix, GNU/Linux temelli bir işletim sistemi projesi ve anlaşılan üniversitede de aktif olarak kullanılıyor. Proje hakkındaki detayları cs.bilgi.edu.tr/~mgencer/acarix/ adresinde bulabilir, Acarix'i church.cs.bilgi.edu.tr/acarixdownloads/ adresinden indirebilirsiniz.

Fedora Core 5 çıktı!

maeqlin

Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net