Intranet ve OCX teknolojisi

0
darkness
WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.
OCX teknolojisi ile Visual Basic 6.0 ile geliştirdiğiniz her türlü uygulamayı WEB üzerine taşımanızı mümkün kılıyor hem de her zaman yazdığınız VB komutlarıyla. Web ortamına taşımak tamamen VB ve ISS’ in işi. Şimdi beraberce Visual Basic üzerinde ufak bir uygulama yapalım. Bu örneğimizde WEB üzerinde Merhaba Dünya yazmayacağız :-) Biraz daha data girişine yönelik bir şey yapacağız. Visual Basic üzerinde bir ActiveX Control'ü yaratalım. Project formunun üzerine iki tane text box ve bir tane command Button oluşturalım. Command1 kontrolünün Click event'ine aşağıdaki ifadeyi yazalım. Gördüğünüz gibi normal bir uygulama geliştirmeden farklı olarak sadece ilk açılışta ActiveX Control yapacağımızı söyledik.
 
Private Sub Command1_Click() text2.Text = Text1.Text End Sub
 
Daha sonra Run’a basalım ve karşımıza çıkan Project properties penceresini hiç sorgulamadan OK tuşuna basalım. Evet, ilk uygulamanız hayırlı olsun. Açılan HTML sayfasının kodu oldukça sade ve saklamak zorunda olduğunuz bir VB script veya Java script yok. HTML Kodun can alıcı yeri:
 
 
satırıdır. Burada gördüğünüz Classid “D3DD9BAA-9A7F-47BC-A5A1-227709F99AA1” az önce oluşturduğumuz OCX’nin ID’sidir ve şu an sadece sizin makinenizin System32 dizini altında bulunmaktadır. Geliştirdiğimiz bu ufak uygulamanın diğer PC’lerde de çalışmasını istiyoruz herhalde. Şimdi Projemizi Ocx haline getirelim (Make Project1.ocx) Sırada uygulamamızın paketleme işlemi var. Visual Studio 6.0 Tools’tan Package&Deployment wizard programını çalıştırın ve projenizi internet packet haline getirin. Şu anda MS ISS üzerinde kullanacağınız tüm dosyalar hazır. Şimdi intranetiniz üzerinde bir yere Package dizinindeki her şeyi kopyalayın ve Browser’ ınızdan Project1.HTML sayfasına bağlanın. Hayırlı olsun. :-)
 
NOT: Kullanıcılarınızın bu sayfayı çalıştıra bilmesi için Browser üzerinde birkaç ufak ayarlama yapmak gerekebilir. Bu ayarları Internet Explorer ‘da ToolsInternet Options Menusunden Security bölümünde bulunan Local Intranet objesinde bir kaç tane özelliği değiştirerek yapabilirsiniz. Burada "Download signed ActiveX controls", "Download unsinged ActiveX controls", "Initialize and script ActiveX controls not marked as safe", "Run ActiveX Controls and Plug-ins", "Script ActiveX Controls marked safe for scripting" Parametrelerini Enable etmeliyiz. Hepsi bu kadar. Yazının uzunluğuna bakmayın işlem oldukça kolay.

İlgili Yazılar

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Smartphone, Hacker´lara Yaramış

anonim

Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)