17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

0
aragorntheelessar
Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.
17 yaşındaki Türk gencinin başarısı arkadaşlarının gururu oldu. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç bilgisayar devi Microsoft'un kalbine giden yolu açmayı başardı.

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in sahibi olduğu dev yazılım firması Microsoft'un bayrağı altında küçük bir Türk'ün ismi parlıyor..

Çocukluğundan beri elektroniğe merak sardığını söyleyen 17 yaşındaki Hüseyin Genç Microsft'a girmeyi kafasına koydu. Eğitim için yaşı tutmayan Genç mücadeleden pes etmedi.

Hüseyin önce yaş engelini ardından da sınavları aştı ve Microsoft'un mühendisi olmayı başardı. Microsoft'un Türkiye'deki en genç sistem mühendisi olan Hüseyin Genç'in hedefi öncelikle okulu bitirmek ve ardından önce İngiltere, ardından Amerika'ya gitmek.

Genç'in bugünlerde ise hiç arkadaşlarının ilginç isteklerinden boş vakti yok. Şifreleri çözmek gibi...

Kaynak: http://www.byte.com.tr/haberler/?Gorev=HaberAyrinti&Haber=55

Editörün Notu: Hep ciddi haberler yayınlayacağız, yılbaşına girerken biraz da eğlenelim :)

Görüşler

0
mow
nedir ki bu ? m$ sertifikasımı almış yoksa işe mi başlamış microsoftta ? byte.com.tr de haber kaynağı olarak " haber7" yazıyor, direk asparagas olduğu belli ama haberin neden haber olduğu belli değil :)
0
boreas
Benim anlamadığım internette sadece haber var, hiç yazdığı bir programa rastlamadım yada sorduğu bir soruya
0
postane
hayır, anlamadığım; şifre çözmekle bill gates olunmuyor. her ne kadar bill gates hakkında yazılınlar hep kulaktan doğma bilgiler olsa da bence bill gates'in ticari başarısı çok daha fazla. kendisinin hayat hikayesini okursanız (ki mutlaka okuyanlar vardır) zamanında bir işi almak için yaptığı uğraşlar, ticari zekası onu bugünlere getirmiştir.

yani microsoft sertifikası almakla (yani sistem mühendisi) olmakla bence çok fazla bir yetenek kazanmıyorsunuz. en genc türk olmuş olabilir ama dünya üzerinde o yaşta hüseyin'i cebinden çıkaracak çok daha fazla "bill gates" adayı vardır.

byte'ın yaptığı bence şişirme bir haber olmuş...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı