İki süper oyun

0
sundance
Yavaş yavaş DVD Rom oyunların hazırlandığı, iki cdlik oyunların artık normal karşılandığı günümüzde biraz nostalji yapalım dedim.

Nerde benim efsanevi Kelp Disk`imin mini minnacık oyunları diye bakınırken, bu iki muhteşem oyuna rastladım. Biri Snake3 (7Kb), diğeri ise Tetris (5Kb)

Bu iki muhteşem oyun bize megabytelarca dll olmadan da oyun yazılabildiğini, hem de 80286`dan P4`e kadar her tür makinada oynanabilir olduğunu gösteriyor. (Bu arada programlar virus kontrolünden geçmiştir, ama sorumluluk almıyoruz)

İlgili Yazılar

The Matrix oyun oluyor, sizde bir parçası olun...

redogre

http://www.shiny.com yeni Matrix filmini konu alan bir oyun üzerinde çalışıyor.
Oyun ile ilgili çok fazla bilgi yok ama daha güzeli var. sroch@shiny.com mail adresinden silah ve çeşitli objeler için 3 boyutlu modellerinizi satın alıyor. Tek şart gönderdiğiniz jpeg lerin diğerlerinden daha iyi olması. Ücret pazarlıkla belirlenecekmiş. Teslim aralığı 2001-07-01 - 2001-11-01 ve 3Ds Max benzeri bir programla yapacağınız düşük yüzeysayısına sahip modellerin texturelerinin 512x512 olması gerekiyor.
Detaylı bilgi http://www.shiny.com ve http://www.gamasutra.com adresinin "contract work" bölümünde var. Yanlız gamasutraya üye olmadan detayları göremiyorsunuz... Kimbilir belki de bir çok genç tasarımcının hayatının fırsatını yaratır bu oyun.....

Uzak Diyarlar, açık kaynak Türkçe MUD

anonim

Uzak Diyarlar Mud, ilk Türkçe açık kaynak mud projesi olarak sourceforge üzerindeki yerini aldı. Tamamı Türkçeleştirilmiş (Rom 2.4b6 tabanlı) kodu ve %95 Türkçe bölgeleriyle incelenmeye, indirilmeye ve oynanmaya hazır bekliyor. Umarız yakın zamanda pisi paketini de görürüz.

Go GNU Go: Hikarunix

sefalet

Hikarunix, GNU Genel Kamu Lisansı (GNU General Public License) ile sunulan CD'den çalışan bir Linux sürümüdür.Temel sistemi DamnSmallLinux (DSL) tasarısından almaktadır. DSL, bir usb belleğe sığacak (yaklaşık 50mb) GNU/linux sürümüdür. DSL'in temel bileşenleri de Knoppix dağıtımından elde edilmiştir.

40 bin kişinin aklı bu oyunda

FZ

Warcraft oyunu için sabaha kadar kuyrukta bekleyenler, Türkiye'de nüfusu 40 bine ulaşan sanal bir âlemin vatandaşları. Bu oyunun kardeşi Starcraft, Güney Kore'de milli spor olmuş. Üniversitede ders diye okutuluyor, onunla ilgili dört TV kanalı var, biri devlet kanalı.

İstanbul Hikayeleri: Bedava Türk Oyunu Projesi

anonim

Tamamlandığında internet üzerinden bedava olarak indirilebileceği söylenen İstanbul Hikayeleri oyunun resmi sitesine www.istanbul-hikayeleri.com adresinden ulaşabiliyorsunuz.

Oyunun konusu, 2B çizimleri ve müzikleri sağlam gibi görünse de tam notu proje tamamlandığında oyuncular verecek gibi görünüyor.