İnternet Yasakları - Temel Haklar veÖzgürlükler Söyleşisi

0
anonim
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından “İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler” konulu söyleşi düzenleniyor. İnternet sitelerine erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının ele alınacağı söyleşi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dr. Kerem Altıparmak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Söyleşi, 10 Haziran Çarşamba günü saat 19:00’da EMO Konferans Salonu’nda yapılacak.
EMO tarafından düzenlenecek "İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler" başlıklı söyleşi kapsamında, İnternet sitelerine erişimin engellenmesi; "insan hak ve özgürlükleri" ile "sansür ve ifade özgürlüğü" boyutlarıyla ele alınacak. 2007 genel seçimlerinin hemen öncesinde alel acele çıkartılan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun da değerlendirilecek. Kamu hukuku alanında yüksek lisans, insan hakları hukuku alanında doktorasını tamamlayan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kerem Altıparmak‘ın Yaman Akdeniz ile birlikte hazırladığı "İnternet: Girilmesi Tehlikeli ve Yasaktır-Türkiye‘de İnternet İçerik Düzenlemesi ve Sansüre İlişkin Eleştirel Bir Değerlendirme" başlıklı yayımlanmış bir kitabı bulunuyor.

Söyleşi: İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler
Dr. Kerem Altıparmak
Tarih: 10 Haziran 2009 Çarşamba
Saat: 19:00
Yer: Elektrik Mühendisleri Odası Konferans Salonu
Ihlamur Sokak No:10 Kızılay-Ankara

Kaynak: www.emo.org.tr

İlgili Yazılar

MMO İstanbul'da Özgür Yazılımlar semineri

coskung

Makine Mühendisleri Odası ve Linux Kullanıcıları Derneği işbirliğiyle, 22 Ekim Çarşamba akşamı 19.00'da, Enver Altın tarafından "Özgür Yazılımlar" başlıklı bir seminer verilecek. Yer, Beyoğlu'ndaki MMO İstanbul Şube. Seminer ücretsiz ve herkese açık.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

anonim

15 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle:

Kayseri ve Eskişehir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği; 22 Nisan'da Kayseri'de yeni başlayanlara ve veritabanı programcılarına yönelik, 28-29 Nisan'da Eskişehir'de masaüstü, güvenlik ve web/veritabanı uygulamaları üzerine seminerler düzenliyor. -Ayrıntılı bilgi-

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.