Smartphone, Hacker´lara Yaramış

0
anonim
Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr

Görüşler

0
bmg
Konuyla ilgili olmasa da bir yanlışı düzeltmek isterim. Bu yazıda bahsedilen şahıslara hacker değil cracker deniyor. Hacker ise bu sitedeki herkesin ulaşmaya çalıştığı mertebe olsa gerek. Yani bir işi (burada bilgisayarlar) ayrıntısına kadar bilmek ve ileri seviye çalışmalar yapabilmek. Bir nevi virtüoz...
0
conan
good point!
0
sundance
Bu malesef devamlı yapılan bir hata :( Doğru terim olarak Cracker'ı kullandığınızda anlaşılmıyorsunuz. HackerTaxonomy güzel bir paper bu konuda, herkese tavsiye ederim.


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

cayfer

Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

Micros~1 yok olma tarihi

KiPSOFT_

Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."