ipcop 1.3.0 çıktı

0
raistlinthewiz
Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org

Görüşler

0
anonim
rica etsem bu program için Türkçe olan bir sayfa biliyorsanız adresi yazarmısınız? Teşekkürler... Ve downloadlarda bir tek ISO dosyası var, bunu indireceğiz ama sonra ne yapacağız :( ?
0
terapi
Bu iso dosyası nero veya iso yazma yeteneğine sahip bir program ile cd yazılıyor. Sonra firewall olarak kullanılmak istenen makina bu cd ile boot ediliyor.

Kurulum işleminde yanlış hatırlamıyorsam Türkçe desteği de vardı.

Forum'da bu firewall ile ilgili (eski sürüm) benim sorduğum bir soruya gelen yorumlardan çıkardığım sonuç : En güzel firewall kurallarını benim yazdığım ve bildiğim firewall

Not : Yine de dayanamayıp indirdim. Şu anda CD'ye yazıyorum. Yine de bir kurup gözden geçireceğim.
0
backroad
Önce iso dosyasını cd ye yazman lazım, bunun için nero da kalıbı diske yazdır diye bi seçenek var onu kullanıyorsun, boş cd yi cd writer a takıp neroda kalıbı diske yazdır dedikten sonra, iso dosyasının yolunu belirtip yazdır diyorsun hepsi bu
0
sundance
Vayyy süpermiş. Sonunda IP Tables desteği geldi ya, yaşasın...

Yine de belki de şuna da bakmak istersiniz. Pebble, Debian Woody tabanlı bir küçük firewall dağıtımı 16Mb içinde barındırdıkları ise gerçekten takdire şayan

0
raistlinthewiz
bunu inceleyecegim..
0
pulsar
Kernel 2.4 desteğini epeyce beklemiştik. Fena olmadı kanaatindeyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fedora Core 4 sahnede... ;)

St

GNU/Linux dünyasının medar-ı iftiharlarından Fedora, 4. sürümünü bugün itibariyle duyurdu.

Yeni sürümün getirdiği başlıca yenilikler:

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.