iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

0
FZ
iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?
9 ayda geliştirilen platform için güçlü grafik imkanlar ve yazılım geliştirme ortamı sunan Apple tercih edilmişti ve daha resmi bir duyurusu yapılmadan binlerce kişi sistemi kullanmaya başlamıştı. Ancak küçük bir problem vardı, söz konusu tıbbi görüntüler çok yer kaplıyordu, bunları bir yerden diğerine taşımak nasıl olacaktı?

iPod devreye burada girdi. CD'ler, USB hafıza çubukları, vs. yerine iPod kullanılıyordu. Pek çok kişinin kişisel bilgisayarındaki sabit diskten daha çok depolama kapasitesine sahip olan iPod kendine bambaşka bir kullanım alanı bulmuştu. iPod üzerinde de çalışan OsiriX tıbbi veri setlerini tanıyor ve bunların iPod üzerinde de görüntülenmesini sağlıyor.

Görüşler

0
bm
Bun tip camiasi kendi yayinlarini da yayincilarin elinden kurtarip webe acsalar diyorum. Son yarim saattir yakin enfraruj spektroskopiye bakiyorum, her bakmak istedigim bildiriyi satin alsam herhalde $500 harcamistim. (Bes para harcamadigim icin, yarim saat evvel bildigimden fazla birsey de bilmiyorum. Hala 'aaa kemigi gecip isik beyne ulasiyormus!' safhasinda kaldim, sistim.)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

Windows için Safari

anonim

Apple, Safari'nin Windows işletim sisteminde de çalışabilen sürümü olan Safari 3 Public Beta'yı duyurdu.

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.