Işık Hızı Geçildi Görünüyor.

0
anonim
Pek asparagasa benzemeyen bir çalışmanın sonucu ışık hızı geçildi görünüyor. Detay için: CBC

Görüşler

0
karatatar

Bu haber oldukça eski değil mi?
Yaklaşık 7 sene önceki bir haber sanırım.
http://www.ntvmsnbc.com/news/9380.asp

0
Betelgeuse
ilginç bir çalışma. Ama hala kütlesi olan bir cismi ışık hızından daha hızlı götürecek bir teknoloji bulunamadı.

Warp motorları için 2063 yılını bekleyeceğiz sanırım. :))
0
koraypeksayar
Evet haber eski ama bana bu olayı hatırlatma niteliği dolayısıyla sağol tongucyumruk.

Betelgeuse, fotonun parçalara bölündüğünü söylüyor yazıda. Buna eşlik eden enerji dalgalarından bahsediyor. Dolayısıyla evet kütle konusu gerçek problem.

Bu arada "kütlesi olmayan hiçbir şey ışıktan hızlı hareket edemez" teorisini de çürütmüş olmadılar mı, yanlış anlamadım değil mi ?

O zaman bu deney sanki karadelik / solucan deliği probemini simüle edilmesi galiba.

Bir de bu parçacık-altı parçacıklara da çok eskiden ad bulmuşlardı: Takyon (Tachyon)

İlgilenenler için adres http://en.wikipedia.org/wiki/Tachyon
0
bio
O teori "kütlesi olmayan hiçbir şey ışıktan hızlı hareket edemez" değil "kütlesi olan hiçbir şey ışıktan hızlı hareket edemez" şeklinde olduğu için, hayır, çürütülmedi.
0
koraypeksayar
Haklısın tam tersi olacaktı... :)
0
ethan
warp motoru nedir bir tur isik hizi motorumu
0
anonim
Bir çok soru cevaplanacak sanıırm. Mesela; "Işık hızından daha hızlı giden bir arabanın farlarını yaktığınızda ne olur" gibi :)))
0
koraypeksayar
:) Güzel...

Aslında aracın hızına bağlı.

Işık hızının az yukarısında giderseniz önünüzü aydınlatması olası :)

Işık hızından çok hızlı giderseniz (bu örnekte 300 katı) gözleriniz kamaşır, çünkü ışığın içinden geçersiniz :)
0
koraypeksayar
Yok abi ya. Ben bi tane yaptım evde, test ederken önce rulman dağıttı sonra da odayı darma duman etti. Rulmanları değiştirecek para yok, ben de kömürlüğe koydum. Odayı bir yıldır hala toparlıyorum. En son duvardan çalışma lambamı havalı matkapla kırarak çıkartmak zorunda kaldım, ampulü de mutfaktaki demliğin şeklini almış.

Bir gün görüştüğümüzde vereyim sana bir kurcala.

Bu arada planlarını da GPL'le dağıtacağım :)
0
karatatar
Bu haber oldukça eski değil mi?
Yaklaşık 7 sene önceki haber sanırım.
Türkçesi için:
http://www.ntvmsnbc.com/news/9380.asp
0
tongucyumruk
Haberleri onaylamadan önce her zaman bağlantıları kontrol ederiz fakat haber tarihi gözümden kaçmış doğrusu. Bu geçici karışıklık için herkesten özür dilerim.
0
skorsky
bu haber ana basinda tekrarlanmadi. eger gercek olsaydi cok buyuk bir olay ve her yerde haberi cikardi. simdilik safsata gibi gozukuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

Bakü, matematik, sihirli kareler, algoritmalar ve bilgisayarlar...

FZ

Bakü´deki uluslararası bir konferanstan birkaç saat önce döndüm ve orada karşılaştığım bir bilimadamı ile ilgili deneyimimi paylaşmak istedim.

Azeri kökenli ve şu anda Gaziantep Üniversitesi´nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Asker Ali Abiyev ile tanışma ve söyleşme imkânı bulduk, profesörün epey heyecanla bahsettiği bir sihirli kareler konusu vardı. Hani şu içine tamsayıları yerleştirdiğimiz ve yatayda, dikeyde ve çaprazda toplam alındığında sabit bir sayı veren kare matrisler.

Prof. Abiyev söz konusu karelerle ilgili olarak genel bir formül bulduğunu, keyfi büyüklükte bir sihirli kare oluşturmak için bir algoritma geliştirdiğini ve bu karelerle ilgili özelliklerden yola çıkılarak fiziksel birtakım yasalara da erişilebileceğini iddia ediyordu. Bir başka uygulama alanı olarak da bunların şifrebilim (kriptoloji) alanında kullanılabileceğinden bahsediyordu. Söz konusu algoritmayı canlı olarak çalışır halde izlemek isteyenler şu adrese bakabilir: http://www1.gantep.edu.tr/~bingul/php/magic/tr-index.php

Kendini Kopyalayan Robot

anonim

Yahoo coglist'e az önce düşen habere göre kendini kopyalayan robot yapıldı. Cornell üniversitesi araştırma laboratuvarlarında geliştirilen robot hakkında daha detaylı bilgiye buradan ve kopyalama olayının mpeg formatındaki görüntülerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgi Universitesi Turing Günü 2006

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, ünlü Bilgisayar Bilimcisi Alan M. Turing'in adına ithafen Turing Günleri adında bilimsel bir konferans düzenlemekte.

Einstein'ın Bitmeyen Senfonisi

feran

Einstein'in Bitmeyen Senfonisi ve Görelilik Teorisinin beklenmedik sonuçları üstüne ilginç bir yazı...