İstanbul parmaklarımın altında:Büyükşehir Belediyesi tüm İstanbul`u nete taşıdı

0
sidar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm İstanbul'u sokaklarına kadar incelemek isteyenler için İnternet'te yeni bir sayfa açtı. Tüm sokak, mahalle ve caddelerin dahil olduğu bu ayrıntılı İnternet Haritasi şu an beta olsa da çok güzel iş görüyor. url: http://212.174.15.14

Görüşler

0
parsifal
Hoş yapmış güzel yapmış tabi güzel belediyemiz. Fakat belediyemiz neden elinde dijital harita varken kitaptan taramış olduğu resimleri kullanmış?
Yoksa dijital haritaları para karşılığı sattığından mıdır? Böyle bir site yerine keşke taradığı kitabın adını yazsaydı. Böylece burdan da para kazanmaya başlardı.
0
anonim
Ne alaka yani illa meyve veren ağaç taşlanacak(kökünden sökülecek) sence bu haksızlık değilmi
elimizi vicdanımıza koyup düşünmek gerekmezmi
neden bizden başka herkes tü kaka ve tü kaka yaptı diyoruz.Herhalde biz çok mükemmel ve herkeste bizim gibi olmak zorunda ama bu yobazlık anlamına gelir ve kişi insan olması için yobazlığı aşmalı.Bence bizde bunu aşmak için çalışmalıyız.
0
anonim
harbiden bu ne rezalet kardeşim, bu ne rezalet!!!
0
anonim
Ulan bi şeyi de beğenin be :)
0
anonim
iyisini sen yapta görelim
Bu ülkede yıllardır hiç bir şey yapılmadığını önce görmek lazım yani insanımıza hizmet etmek amacı göden onları horlamak amacı gütmeyen

evet yapıldı diyen varsa bu gün ne hallerde oldugumuzun temel nedeninin ne olduğunu da anlatsında görelim.Hepimiz zavallı ve işgal edilmiş bir ülkenin evlatlarıyız bunu bile hala idrak edemedik, aptal kaldığımız sörece hep köle kalacağız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

BSA`nın büyük başarısı

cayfer

BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

FZ

Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

BurningMan.com

sundance

Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

PostgreSQL 7.4.1 duyuruldu

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan
PostgreSQL'in, 4 hafta önce çıkan 7.4'teki hataların düzeltilmiş hali olan 7.4.1 sürümü duyuruldu.