İTܒde Wireless Network sempozyumu

0
larweda
İstanbul Teknik Üniversitesi öğrenci klüpleri tarafından düzenlenen İTÜ Wireless Network Sempozyumu’nda kablosuz ağ teknolojisi ile ilgili son gelişmeler tartışılacak.
Sempozyum, 7 Aralık Cuma günü [bugün :-( ] İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm gün sürecek sempozyumda sektörün önde gelen şirketleri farklı alanlardaki teknolojileri tanıtacak. Tartışılacak konular arasında GSM teknolojisinin gelişimi, kablosuz habercilik, Wireless LAN technologies ve 3. Nesil iletişim protokolleri gibi başlıklar yeralıyor. Detaylı bilgi için: www.ituwireless.cjb.net
Sempozyuma, Turkcell, Pcnet, Cisco, Alcatel, Garanti Teknoloji ve Hürriyetim katılacak. Sempozyumun programı ise şöyle:

10:40 10:50 Açılış
10:50 11:20 Turkcell - GSM Teknolojisinin Tarihi Gelişimi ve GPRS Nedir?
11:25 11:55 Turcom - Bir Sistem Entegratörünün Wireless Konusundaki Çözümleri
12:00 12:30 Empa - IEEE802.11b Standardı
12:35 13:05 Mobil Hürriyetim - Kablosuz Habercilik
13:30 14:00 Cyber Academy - Web,Mobil,Digital TV'de Eğlence Nereye Gidiyor
14:05 14:35 Garanti Teknoloji - Wireless LAN Technologies
14:40 15:10 Alcatel - LDMS Teknolojileri
15:15 15:45 Ericsson - 3. Nesil İletişim Protokolleri
15:50 16:40 Panel

İlgili Yazılar

FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

FZ

Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Deep Blue öldü yaşasın Deep Fritz

sundance

CNN`in haberine göre Deep Fritz adında yeni bir satranç bilgisayarı/programı, şu anki dünya şampiyonu Kramnik`le 15-30 Ekim tarihleri arasında Bahreyn`de karşılaşacak.

Kasparov`u yenerek 15 yıllık şampiyonu tahtından eden Kramnik eğer bu maçı kazanırsa $1M, berabere kalırsa $800,000, yenilirse $600,000 alacak. Daha önce Deep Blue, Kasparov ve Anand`ı yenen Deep Fritz ise saniyede 4 milyon hamle hesaplayabilme kapasitesi ile insan-makina tartışmasını yeniden alevlendireceğe benziyor.

Uzun süredir PC ortamında en güçlü satranç programı olan (Kasparov ve bir çok ünlü satranççının asistan olarak kullandığı) Fritz 6`nın çok gelişmiş bir modeli olan Deep Fritz, Deep Blue projesinden çekilen IBM`in yerine bir grup bilgisayar ve satranç uzmanı tarafından üretilmiş...

Boğaziçi Robot Günleri

FZ

12-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Robot Günleri 2007, Boğaziçi Üniversitesi IEEE Elektroteknoloji Kulübü'nün düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığı, yarışmalar, seminerler, paneller, söyleşiler ve sergiler gibi aktivitelerden oluşan bir öğrenci organizasyonudur. Kulüp olarak Robot Günleri düzenlememizdeki başlıca amaçlardan biri robotla uğraşan insanların çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımaları için onlara hedefler göstermek ve gerekli motivasyonu sağlamaktır. Her sene yarışmalarda yeni hedefler belirleyecek bu sayede de her sene geleceğin robotlarını üretmeye bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Bir Mum da Siz Yakın

esse

ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme tüm ülkelerden binlerce mesaj yağıyor.

ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan İtalya'dan Almanya'ya, Japonya'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj gelmiş. İşte, bu mesajlardan bazıları:

Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın.
Marc Reineke (Almanya): Hala enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum.
Siz de bir mesaj bırakın...

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)