İTÜ Doğal Dil İşleme Takımı Web Sayfaları Yayında

0
tahiroglu
İTÜ DDİ Takımının Internet sitesi yenilenmiş biçimiyle bir süredir yayında. Sitede DDİ terimleri, çalışma alanları, DDİ bağlantıları, projeler ve yazılımlarla Türkçeyle ilgili belge ve bağlantıların bulunduğu bölümler yer almakta.

Adres: http://ddi.ce.itu.edu.tr/

İlgili Yazılar

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

18 Yaşında Belediye Başkanı Oldu

melitical

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı küçük bir kasabada yapılan belediye başkanlığı seçimini 18 yaşındaki Michael Sessions kazandı. 9000 nüfuslu ilçeyi kapı kapı dolaşan Michael seçim masrafları için yazın biriktirdiği 700 doları kullanmış.

Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

anonim

Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

Sertifikasyonun Önemi

FZ

Avrupa ve ABD'de 32.000 BT çalışanı ve 1830 işveren arasında yapılan bir araştırmaya göre bilgi teknolojileri konusunda sertifikasyonun önemi artmış durumda. Sertifikasyonun avantajının en çok hissedildiği alanlar ise proje yönetimi ve bilgi teknolojileri güvenliği.