İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

0
anonim
İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

İlgili Yazılar

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305

GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

Phaedrus

Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.

Hata Toleranslı Shell

lifesdkver0_1

ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]

MPlayer 0.90

urxalit

Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!