JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

0
cbc
canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

ExplorerCanvas adlı Google ürünü canvas elemanının Internet Explorer tarafından da yorumlanabilmesini sağlıyor.

Bu adres, canvas kullanmaya başlamanız için yeterli olacaktır. Dokümanda belirtilmiş birkaç örnek ise oldukça başarılı.

Kimbilir, belki bir fazlamesai.net üyesi bu belgenin Türkçe versiyonunu duyurur.

Görüşler

0
anonim
Opera da, 9 teknik inceleme 1'den beri web canvas destekleyen tarayıcılar arasında. Web canvas gelişirse, flash'ı tahtından edebileceğini düşünmekteyim. http://my.opera.com/WebApplications adresinde de yapılan bir kaç basit oyun bulunmakta.
0
anonim
{Yorumuma başlamadan önce, özellikle javascript ve flash hakkında çok fazla detaylı bilgiye sahip olmadığımı belirtmeliyim..} Bence her türlü sesin (mp3, waw), karakterin (animasyon karakterleri, hareketler..) ve etkileşim öğelerinin (menüler vs..), action script gibi bir script dili ile beraber TEK BİR DOSYANIN İÇERİSİNDE (fla, swf) barındırması, bence flash ın en büyük artısıdır...
Javascript'in browser bağımlı bir CANVAS nesnesini arkasına alarak Flash ın yerini alması bence çok zor görülüyor...
Özellikle banner ve etkileşim yönünden, hele hele bir şirketin komple bir web sayfasını flash ile yapabilmek varken, javascript in bu yönlerden meydan okuması çok zor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seaside Framework ile Internet Programlama

FZ

Bill Clementson, en son gerçekleştirilen Vancouver Lisp Kullanıcıları Toplantısında gerçekleştirilen bir sunumu video olarak kaydedip insanlık ile paylaşmaya karar vermiş.

Söz konusu video, Avi Bryant tarafından Smalltalk [1, 2] dili ile geliştirilmiş Seaside isimli bir Internet programlama "framework"ü ile ilgili ve Common Lisp ile geliştirilmiş sağlam bir Internet programlama "framework"ü olan UnCommon Web'e benzer şekilde "devam ediş" (continuation) tekniğinden faydalanıyor.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.