JBoss/Hibernate'den Gavin King ile Roportaj

0
malkocoglu_2
Hibernate projesinin lideri Gavin King ile ilginç bir röportajı sunuyoruz. Gavin ve takımı bir süre önce JBoss takımına katılmışlardı. EJB 3.0 standartını belirleyen uzman gurubu da son toplantılarında EJB 3.0 içinde Hibernate kullanmaya karar verince bu takıma büyük bir zafer hediye etmiş oldular. Gavin, EJB eleştirileri, bilgi işlem projelerinin doğası, açık yazılım projelerinde dikkat edilecek noktalar ve çevik metotlar yorumlarıyla ilginç bir kişiliktir. Faydalı olacağını umarım.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_gavin_king_mulakat.xml

Görüşler

0
malkocoglu_2
Bir ek tercume daha..

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_hibernate_basari.xml

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

sun.misc.Unsafe ve Jigsaw Projesi

tongucyumruk

Java dünyasını biraz takip eden herkesin dikkatini çekmiştir, son dönemde Java 9 ve Jigsaw projesinin getireceği modüler yapı ile birlikte sun.misc.Unsafe lafı gitgide daha çok duyulur oldu. Peki nedir bu sun.misc.Unsafe?

Mykhailo Kozik'in bu makalesinde detaylı bir şekilde açıkladığı üzere, sun.misc.Unsafe JVM'in bellek koruması ile ilgili garantilerini altüst etmenizi sağlayan bir Java...

NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

FZ

Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)

Kitap: Kurumsal Java Çıktı

malkocoglu_3

Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Java Tekeline Hazır Mısınız?

realist

Java GPL lisanslandı diye sevinirken bakın neler oluyor:

Oracle BEA Systems'i 8.5 milyar dolara, Sun MySQL Inc.'i 1 milyar dolara satın almış.

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.