Kitap: Kurumsal Java Çıktı

0
malkocoglu_3
Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Teknoloji çeşitliliği bakımından, servis tarafı bir uygulamanın ihtiyacı olacak her teknolojiyi içeriğe dahil etmeye gayret ettik. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

Ayrıca nesnesel modelleme, proje idaresi gibi konular, kurumsal yazılımcıların ihtiyaçları ışığında kitabın içeriğine dahil edilmiştir. JMS, EJB, RMI tarif edilen ana teknolojiler arasındadır. Kurumsal programcılar için gerekli Unix bilgilerine ayrı bir bölüm ayırılmıştır.

Kitabımızın satışları bir süre sadece Internet ve Java Teknoloji Derneği'nden yapılacaktır.

Kitabın sektör için faydalı olacağını umuyoruz.

Görüşler

0
yilmaz
güzel bir kitaba benziyor. keşke örnek bir bölüm olsaydı. ordan bir fikir edinme şansımız olurdu.
zamanında türkçe java kitapları ile ilgili kötü anılarım oldu. boşa para vermek istemem.
0
FZ
Java ile bu aralar pek işim yok ve kitabı alıp okumadım ancak yazarı nerede ise 5 yıldır FM üyesi olan, buraya güzel ve özgün makaleler gönderen ve yorumları ile de katkıda bulunan değerli bir isim.

Kitap tanıtım/satış sayfasının sonundaki yardımcı kodlar bölümü güzel düşünülmüş, burada yer alan Emacs Paketleri, Modları ve Ayarları bence söz konusu kitabı diğer kitaplardan farklı kılan bir özellik.

Elbette alıp incelemeden yorum yazmak doğru değil ama ben olumlu önyargı ile yaklaşıyorum. Paranızın boşa gideceğini sanmam. Dilerim en kısa sürede J2EE ile uğraşan uzman arkadaşlarımız kitapla ilgili eleştirilerini bizimle paylaşırlar.
0
malkocoglu_3
3 ayri bolumun iceriklerini (kismen) KJ Internet sayfasindan yayinladik. Bir fikir edinme acisindan yararli olacagini umarim.
0
innaw
Eskiden takip eder miydiniz bilmiyorum ama bilgidata.com'un eski içeriği yazar için fazlasıyla referans sayılabilecek türden bence. yaptıkları yapacaklarının teminatı hesabı :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

JBoss/Hibernate'den Gavin King ile Roportaj

malkocoglu_2

Hibernate projesinin lideri Gavin King ile ilginç bir röportajı sunuyoruz. Gavin ve takımı bir süre önce JBoss takımına katılmışlardı. EJB 3.0 standartını belirleyen uzman gurubu da son toplantılarında EJB 3.0 içinde Hibernate kullanmaya karar verince bu takıma büyük bir zafer hediye etmiş oldular. Gavin, EJB eleştirileri, bilgi işlem projelerinin doğası, açık yazılım projelerinde dikkat edilecek noktalar ve çevik metotlar yorumlarıyla ilginç bir kişiliktir. Faydalı olacağını umarım.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_gavin_king_mulakat.xml

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.