Kablo internet; sonunda

0
mos
Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.
Bu durumda yeni tarifeler şöyle ;


128k > 72YTL 'den 36YTL 'ye düşmüş. İndirim oranu %50

256k > 119YTL 'den 49YTL 'ye düşmüş. Oran %60

512k > 209YTL 'den 99YTL 'ye düşmüş, indirim oranı %52


turk.internet

Görüşler

0
e2e
3 aydır KabloNet faturası gelmiyordu. Bu haber üzerine arayıp onu da sorayım dedim.

Son 3 aylık "hizmet bedeli" faturasını (75 milyon) yeni tarifeyle (45 milyon) yollayacaklarmış. :)

Fakat 256K için söylenen rakam 72 milyondu. Sanırım buna "hizmet bedeli" (ki yeni tarifeyle 15 milyon) de dahil. Ama yine de fazla oluyor. Çünkü aynı hızda bağlantı için ADSL 49 milyon.
0
mos
evet malesef oyle de garip bir durum var,

misal siz 15 servis saglayiciya, 49 telekoma vereceksiniz, eh bir de 7 YTL kablotv ucreti var, 71 YTL yapar. bu durumda ben olsam ADSL i ciddi bir secenek olarak dusunurdum.

ama -eski- aktif kablo bolgesinde olanlar icin durum oyle degil sanirim; aktif kablonun baktigi bolgeler sirketin fona devredilmesinden itibaren hizmet bedeli almamaya basladi, yani sadece 49YTL + 7 YTL (kablo tv icin) odeyerek 256K kablo internet alabiliyor aktif kablo uyeleri. bu da hic fena degil su sartlar altinda..

0
mos
1-2 saat once bolgemin telekom mudurlugune gittim,

bir dilekce yazmaniz gerekiyor ve bir de kablotv uye numaraniz isteniyor ( bu numara faturalarinizda, uyelik sozlesmenizde yazar )

eh tabi bir de kimlik gerekli.


0
tongucyumruk
Dün akşam interaktif telekom'dan bir e-posta geldi. Yeni tarifelerini açıkladılar. Buna göre 128k bağlantıyı 52 milyona lütfediyorlar, 256 içinse 65 milyon ödemeniz gerekiyor. Ama durun en komik kısmına henüz gelmedik. Bilin bakalım 512k için ne ödemek gerekiyor? 235 YTL! Sebebini tahmin etmek isteyen var mı? Söyleyeyim: Çünkü 512 ve üzeri abonelikler sadece hosting paketi eşliğinde satılıyor! Yani ben kendi web sitemi kendi evimdeki bilgisayarımdan yayınlamak ve bu arada kardeşimin oyunlarını aksatmamak vs... için biraz hızlı bir bağlantı istersem hiç ihtiyacım olmayan 10 tane e-posta adresine, web alanına ve kendime ait bir alan adı'nı da almak zorundayım.

Doğrusu kablo internet fiyatları ADSL ile aynı seviyeye çekilecek dediklerinde anında ADSL planlarımı çöpe atmıştım. Zira teknik anlamda kablo bağlantısı daha hoşuma giden bir bağlantı türüdür. Fakat anlaşılan ADSL planlarını çöpten çıkarmam gerekecek...
0
mos
hm servis saglayici olan bolgelerde hala adsl'le kiyaslanamayacak kadar tuzlu gercekten..

ama eski aktifkablo bolgesi su an oldukca makul.

aksam uzeri 3-4 gibi dilekce vermistim, simdi 256k olmus bile :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec Büyümeye Devam Ediyor

parsifal

Bünyesine kattığı firmalarla büyümeye ve gelişmeye devam eden Symantec, en son Vontu'yu da Symantec ailesine dahil etti.

Ressam Tanıyan Yazılım

FZ

Yazılım sayesinde bir tablonun sahte olup olmadığı da anlaşılabilecek.

Yakından bakıp, hangi ressama ait olduğunu bir türlü anlaşılamayan tabloların Picasso'nun mu, yoksa Dali'nin mi fırçasından çıktığını anlamak daha kolay.

En azından bunun için, bilgisayarda yazılım bulan İsrailli bir bilimadamı böyle diyor. Yazılımı, İsrail'deki Haifa Üniversitesi'nde çalışan Prof. Daniel Karen geliştirdi.

Peki bilgisayar yazılımı nasıl çalışıyor?

AMD, ATI'yi 5.4 milyar dolar ödeyerek satın aldı!

darkhunter

Yahoo'daki habere göre AMD-ATI birleşmesi gerçekleşti!

Fiyatın dudak uçuklatıcı olmasının yanı sıra, artık AMD'nin efsane platform Nforce yerine ATI yongalara yoğunlaşılacağını kestirmek pek de zor olmasa gerek :) Belki de anakart ar-ge'si artık AMD'nin kontrolünde olur (umarım)...

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için

Oyyla - Sosyal İmleme

anonim

Türkçe Digg şeklinde özetleyebileceğimiz sosyal imleme sitesi Oyyla, beta olarak açıldı. "Oyyla Nedir?" sayfasından alıntı: Oyyla, kullanıcıların geliştirdiği bir içerik sitesidir. Yani, Oyyla'daki her şey sizin tarafınızdan oluşturuluyor ve paylaşılıyor. Internette beğendiğiniz bir yazıyı/haberi/siteyi gönderiyorsunuz, gönderiniz hemen bekleyenler kısmında görünür oluyor. Eğer kullanıcılar tarafından yeterince oyylanırsa, ana sayfaya terfi ediyor.