Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

0
anonim
Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.
Telekom acaba kablonet abonelerinden ayda 30 milyon almayı yeterli bulmadı da hem adsl modem satışının, hem de direkt olarak daha yüksek bağlantı ücretinin mi peşinde? Sitede yer alan tarife biraz tuzlu, 256k için sadece(!) 99 milyon türk lirası.

Hatırlarsanız Telekom, bundan bir iki sene önce bandwith konusundaki yüksek fiyat uygulamaları sebebiyle bir çok servis sağlayıcının kapanmasına sebep olmuştu. Aynı olayı tekrar yaşıyoruz. Bundan 5-6 sene önce de 800'lü hatlara ücret getirildiğinde epeyce tepki oluşmuştu. Merak ettim, acaba zarar eden Aycell'in faturasını son kullanıcılara çıkarmak için mi bu değişikler yapıldı?

Görüşler

0
tongucyumruk
İnteraktif uygulamaya geçmek için hiç beklememiş. Hızım yeniden 64K. İşin daha kötü yanı ise bunu tekrar 128 yapmalarını onlardan istemenin mümkün olmaması...
0
Wookiert
Bu olay önemli bir olay çünkü en azından internetle profesyonel olarak uğraşan kitle için tatmin edici bir hizmetti sunulan. Nedense konu herkesi ilgilendirdiği halde örn. mahallelerine kablonet gelmemiş olanların oh olsun tarzı yaklaşımlarıyla karşılaşıyorum çoğunlukla. İnsanların broadband internete erişimininin olmaması (yani mahallenizde kablonet olmaması yada bölgede dsl portunun kalmamış olması) ya da olan erişimin kısıtlanması aynı nedene dayanıyor, bu da yapılan yatırımların yetersizliği. Kurumsal pazarda aynı özelliklere sahip bağlantıyı satınca (128k örneğin) şirketlerden haketmedikleri halde çok büyük paralar koparabiliyorlar. -yolunacak tavuk şeklinde- şimdi ki olay da bence sürümden kazanıp son kullanıcılardan para toplamak. Tabii bu sadece benim görüşüm.

Fazlamesai okuyucularının konu hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.

0
anonim
evet kablocularin durumu iyice kotulesti. sunca zamandir agzimiza bir parmak bal calarak idare eden kablonet sirketi(zannederim interaktif ve diger servis saglayicilar icinde durum aynidir) sonunda korktugumuzu yapti. ancak aklimin ermedigi niye simdi? turk telekomun ''eli kulaginda'' dsl port patlamasinin beklendigi su gunlerde nasil bir akildir bu(tabii turk telekomun dedigi dogruysa) yani kablonet acikca `gidin kardesim, dsl abonesi olun, bizden bu kadar'' mi demek istiyor. belki de kablonet sirketinin %70 hissesinin BDDK nin elinde olmasinin konuyla bir alakasi vardir.
0
tongucyumruk
Haberden de anlaşılacağı üzere Kablonet, Interaktif vs... bu hızı kendi istekleriyle kısıtlamadılar... Telekom bu konuda firmaları zorluyor. Telekom ADSL'yi patlatmadan önce kablocularında ADSL'e geçmesi için çalışıyor. Sanki herkes ADSL kullanmaya başlamışta bir kablocular kalmış gibi kablo kullanıcılarını da ADSL'e geçirmek istiyor... Benim anlamadığım bu kadar port sıkıntısı yaşanırken (yeni açılacak portlarında ihtiyacı karşılayacağını sanmıyorum) insanları ADSL'e yönlendirmesi saçma...
0
Wookiert
Benim de anlayamadığım taraf bu. İstanbul geneline şöyle bir bakıldığında, istisnalar dışında, kablotv ve adsl hizmetlerinin aynı yerlerde verilmesi epeyce ilginç. Telekom''un yeni müşteri yaratmak yerine olan müşteriyi kapmak gibi bir tutumu mu var burada, tam olarak çözemedim.
0
anonim
dogru diyorsunuz da, kablo modem ile internete baglanmak icin tt ye 30 milyon TL oduyoruz. neden adsl tarafina kaydirmak istesin bu adamlari, aradaki -bugunun fiyatlariyla- 7.5 milyon TL yuzunden mi?
0
redogre
Valla ADSL portu vardıda biz mi almadık? Tam Adsl gelcee yok kablonete bakiim derken olana bak....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linuxcuyuz.biz

Dirty_tux

İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz

Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

karum

Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

Cypherpunk Revolutionary: Assange

sundance

Wikileaks ve kurucusu Assange hakkında birçok makale yazıldı, bir çok yorum yapıldı.

Bunların belki de en iyisi çok kısa bir süre önce "The Monthly" dergisinde yayınlandı.

Çok kısa bir süre içinde gösterilen ilginin yoğunluğu yüzünden derginin sitesi yükü kaldıramadı Facebook'tan destek aldı; Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3

Oldukça uzun olan makale malesef İngilizce, Türkçe'ye çeviren olursa (tabi ki The Monthly'nin de iznini almak şartıyla) Fazlamesai'de de yayınlamak isteriz.

Telefon ve Adsl tarifelerine indirim

anonim

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ses iletimine gelecek indirimin Pazartesi günü onaylanarak uygulamaya gireceğini, Adsl ile ilgili indirimin ise yakın zamanda açıklanacağını söylemiş.
Kaynak: Ntvmsnbc

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."