Linuxcuyuz.biz

0
Dirty_tux
İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz

Görüşler

0
bm
Sertifikalanildi mi? http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12575

0
loker
Ah ne güzel, bakanlıktakiler yeni para kazanma kaynağı olarak korsanla mücadele ediyormuş gibi görünmeye karar vermişler.

linuxcuyuz.biz sitesi ücret talep etmeyen bir proje, sertifika kapsamına alınması gerekiyorsa mevzuat gereği, tam devlet kazığı demektir. Adamlar zaten ceplerinden para harcayıp insanlara bilgi ulaştırıyor, bir de bunu yaptıkları için devlete mi para ödesin..

ooofff off... sanki korsan cd satan yerler sertifika olmadan ayırt edilemiyor da ... : (
0
bm
Bir alinti yapayim:

e) Fikir ve sanat eserlerinin ve bu eserleri içeren yapımlara ilişkin taşıyıcı materyallerin dijital iletim de dahil her türlü usul ve teknikle satış, dağıtım, ithalat ve pazarlamasını yapan veya bunları kiraya veren yerler. (vurgular benim BM)

Elli tane kanunla korunmus insanlar icin birsey soylemeyi dusunmem bile dogru olmaz ama, ....

Bunun izne ve kirtaisyeye tabi olmasi para disinda da makul degil. Ama bizde yeni usul once eziyet, lisans, fisleme, sonra e-devlet ile alkislar arasinda bu fevkalade gerekli seylerden dogan operasyonel problemleri cozmek olacak galiba.
0
darkhunter
Daha çok dağıtımı bünyelerinde barındırmalarını umuyorum...

Keza paylaşıma katılan dağıtım sayısı az ve yetersiz gibi geldi bana...
0
Geryon
Ben diyorum zaten bu linuz'cular azıcık *** diye...
Sitelerinda devasa bir açık
acaba ne ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

Frontbase, denenmesi gereken bir database server

anonim

Danimarkalı bir firma tarafından bizlere sunulan Frontbase gerçekten denenmesi gereken bir database server. Development lisansı bedava olan bu database server yazılımının en pahalı lisansı $15.000 civarında, Oracle database serverla yaptığınız hereşeyi bu yazılımla da yapabiliyorsunuz adresi ise http://www.frontbase.com

Babil Kulesi Internette

SHiBuMi

Geçenlerde Internet üzerinde kullanabileceğiniz kaliteli bir İngilizce-Türkçe sözlükten bahsetmiştim. Geçen hafta bir dergi CDsinden çıkan çok daha geniş kapsamlı, yalnızca internete bağlıyken değil, bağlı olmadan da kullanabileceğiniz ve oldukça kolay bir kullanıma sahip bir sözlük programı buldum. Adı Babylon.