Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

0
ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com

3 Mart 2009 Salı akşamı, gelirlerinin tamamı IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu tarafından ODTÜ Burs fonuna bağışlanacak konserde Dolapdere Big Gang izleyenlerle buluşacak. 6 Mart Cuma Akşamı ise gitar dinleyicilerinin yakından tanıdığı Cem Duruöz vereceği gitar resitalı ile dinleyicilere keyifli bir akşam yaşatacak.

Yüzyılın Deneyinin yapıldığı CERN araştırma merkezinde görevli Profesor Daniel Denegri ve ODTÜ fizik bölümü öğretim üyesi Mehmet Zeyrek, CERN deneyi ile ilgili merak edilenleri açıklıyor.

Şirketlerin standlarında iş ve staj başvuruları yaparken bir yandan da F1 yarış sümulatoru kullanmak, ISBIR standında yurtdışı imkanlarına ulaşmak ve de ODTÜ Teknokentteki Animasyon Teknolojileri ve Oyun Merkezi standında PS3, Ninentonde Wii gibi son teknojilere ulaşmak için Kampus Gelişim Günleri'ne hemen kayıt olun.

En az 7 oturuma katılarak dünyanın en büyük profesyonel örgütü olan IEEE ( Institute of Electrical and Electronics Engineers) onaylı sertifika kazanma şansı yakalayın.

Türkiye'deki en büyük kampüs organizasyonlarından birisi olan bu etkinlikle ilgili bilgilere www.kampusgelisimgunleri.com adresinden ulaşabilirsiniz. Katılım tüm üniversite öğrencilerine ve ODTÜ mensuplarına açıktır. ODTÜ dışından olan katılımcıların, 2 Mart'a kadar internet adresinden kayıt olmaları gerekmektedir. Konaklama konusunda yardımcı olunacaktır

İlgili Yazılar

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

FZ

Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.

Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

kosumi

Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

Çin'de Bilgisayar Adaletin Temelidir!

noworriesci

Ne yargıç, ne de jüriler karışıyor. Çin'de resmen uygulamaya geçen yöntemle suçun ve suçlunun verileri bir sisteme giriliyor, cezaya bilgisayar karar veriyor.