Karar Ağaçları Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

Görüşler

0
anonim
ilginç çalışmalar var acaba ankarada böyle etkinlikler yapılacak mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

Linux Tanıtımı Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Kasım 2004 Cumartesi günü saat 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde Linux İşletim Sistemi tanıtılacak ve genel kavramlar üzerinde durulacaktır. Seminer sonunda bir de Linux kurulumu yapılacaktır

OSCON 2007 Videoları Yayında

zekzekus

Bu haberde de sözü edilen sunumlardan bazılarının video çekimleri yayınlanmış durumda. Özellikle 3 saat süren "A Taste Of Haskell" sunumu dikkat çekici gözüküyor. Uzunluğu nedeniyle ikiye bölünen sunumun görüntülerine ulaşılabilecek adresler şöyle:

FrontSITE i18n Çalışması #1: GNOME

anonim

FrontSITE, özgür yazılım projelerinde yerelleştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla Zincirlikuyu'daki ofisinde 17 Ocak Cumartesi günü, bir günlük bir çalışma düzenliyor.

Bu kapsamda ilk hedef olarak GNOME projesi Türkçe yerelleştirme çalışmaları seçildi.

Haberin detayları