Katliamın Oyunu!

0
PCc0d3r
Bildiğimiz gibi televizyondaki çizgi filmlerin ve bilgisayar oyunlarının içerdikleri şiddetten dolayı sansürlenip sansürlenmemesi uzun süre konuşulmuştu. Peki ya böyle bir şeyin oyun haline geldiğini düşünürsek ?
\r Akli dengesi bozuk Mamoru Takuma, geçen hafta Japonya´nın Osaka kentindeki İkeda İlkokulu´nu basmış ve 8 küçük çocuğu 15 santim uzunluğudaki büyük bir bıçakla vahşice katletmişti. Bunu oyun yapan oyun firmasının peşinde artık polis var =)
\r Ayrintili Bilgi:http://www.hurriyet.com.tr/tekno/turk/01/06/15/15haz3.htm\r

İlgili Yazılar

Starcraft Broodwar 1.13

sundance

Efsane strateji oyunu, fazlamesai.net'in 1 numaralı haberi Starcraft, piyasaya çıktığı zamandan bu yana sekiz yıl geçmesine rağmen, hayranlarını yalnız bırakmadı ve 13. patchini çıkarttı!

Gelmiş geçmiş en çok oynanmış strateji oyunlarından biri olması bir yana (Battle.net'de bugüne kadar milyonlarca Starcraft karşılaşması yapılmış), sekiz yıl önce çıkmış bir oyuna hala patch çıkartılması, daha beş-altı yıl önce çıkartılmış birtakım işletim sistemlerine olan desteği çekenlere feyz verir umarız ;)

Not: Ah bir de Blizzard, "Starcraft'ın source kodunu ve oyun grafiklerini gpl ve creative commons ile lisanslıyoruz dese...

Hafif.org DopeWars Server

sundance

Ben de ben ve kuzen`den başka Dopewars oynayan yok sanıyordum :)

Meğer Hafif.org tayfası serverını kurmuş bile. Hem de high-score tablosu da devamlı hafif.org'da yayınlanmakta.

Bilmeyenler için tekrar hatırlatalım DopeWars basitçe uyuşturu ticareti yaparak bir aylık süre içinde en çok parayı elde etmeye çalıştığınız bir oyun. Kulağa çok basit gelse de şimdiye kadar oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biri. Dopewars'ı indirin ve server kısmına hafif.org yazın. Şu anda top score kime ait söylememe gerek yok sanırım :)

Playstation-X Japonya semalarında!

sundance

StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!

Oyun geliştirici takımı kuruluyor

anonim

TÜBİTAK destekli geniş kapsamlı bir projenin alt projelerinden biri olan oyun projesi için C++ ve OpenGL bilgisi olan oyun yazılımı tecrübesi olan, uygulama geliştiriciler, 3D modelciler ve tasarımcılar aramaktayız.

İlgilenen arkadaşlar volkan at matriksdata nokta com adresine özgeçmiş belgelerini yollayabilirler.

Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

FZ

Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe