Oyun geliştirici takımı kuruluyor

0
anonim
TÜBİTAK destekli geniş kapsamlı bir projenin alt projelerinden biri olan oyun projesi için C++ ve OpenGL bilgisi olan oyun yazılımı tecrübesi olan, uygulama geliştiriciler, 3D modelciler ve tasarımcılar aramaktayız.

İlgilenen arkadaşlar volkan at matriksdata nokta com adresine özgeçmiş belgelerini yollayabilirler.

İlgili Yazılar

Zombie Panic

redogre

Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

What are you waiting for, Christmas?

parsifal

Duke Nukem'le yatıp kalktığımız dönemlerde ağzımızdan çıkamayan replikti.

DNF'nin çıkması 10+ yıl ertelenmişti. Sıra sinema filminin çekimine geldi. Duke için John Cena ile görüşülüyormuş. Bakalım filmi sinema perdesinde görmek için ne kadar bekleyeceğiz?

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?