Küçük Dünya Projesi

0
FZ
Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).
Daha sonra isterseniz gene siteye log-in olup mesajınızın izlediği yolu da takip edebiliyorsunuz.

Deney halen sürüyor ve eğer isterseniz, deney tamamlandığında elde edilen bilgileri size yollayabileceklerini de belirtiyorlar.

Görelim bakalım dünya ne kadar "küçük"? ;-)

Görüşler

0
FZ
Aklınızda bulunsun, ne kadar çok insan katılırsa deney o kadar anlamlı olur.
0
ebola
Dünya galiba çok küçük.
Banada Norvecli veteriner cikti. :-))
baska adam yokmu ki ?
benim adamin adi; Karl Erik Birkeland.
0
FZ
Belki de Türkiyelilere Norveclileri yolluyorlardır, eğer Norvecli'den sonra bir başkasını istersen gene tesadüfi bir adam çıkarır, bana New York'lu bir yazar çıkmıştı (sana da aynısı çıkarsa tesadüf olmadığını düşünmeye başlayacağım ;-)
0
conan
Bana yeni zelanda dustu :) Kimseyi tanimiyorum ordan naapcam simdi?! :)))
0
FZ
Valla işte ya sallayacan bir tane arkadaşına gelişgüzel ya da Yeni Zelanda'ya yakın bir yerde tanıdığı olan bir arkadaşını tespit edecen ona yollayacan. Zaten deneyin amacı da ortalama zincir uzunluğunu saptamak, yani herkes için bu zincirin 5-6 kişi kadar kısa olması gerekmiyor elbette, yoksa deneyin bir anlamı kalmazdı ;-)
0
anonim
bana da emekli bi programci cikti ingiltereden... ama ingiltereden tanidik bulsak bile bu tanidigimiz insanlara baba bu adami mutlaka bulmam lazim hadi bi arastir oralarda tanidik varmi mi diycez cok iyi anlamadim basari sansim dusuk gibi gorunuyor.
0
anonim
Sizlerinki gene de iyi sayılır. İnsanın yolu Avrupa'ya düşebilir.

Bana Hindistan'dan biri çıktı. Nasıl gidecem şimdi oraya.
0
redogre
Bence bu bir gizli servis komplosu, bulmak istedikleri baz1 adamlar1 çakt1rmadan dünyaya yay1yorlar. Binlerce adam arasin diye, kesin bu veteriner komünisttir :)
0
FZ
Nasıl anladın?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

FZ

Yıllardır Superonline'a emeği geçen bir yazılımcı arkadaşıma bir dokundum bin ah işittim!

"Superonline, elemanlarına 2 ay ücretsiz izin verdi! Dönüşümlü olarak arkadaşlarımızla durumu ayarlayıp 1er ay parasız tatil yapmak durumundayız. Tabii kendimizi şanslı sayıyoruz çünkü ücretsiz izne mahkum etmediklerini doğrudan işten çıkarıldılar!"

Gene bir INTERNET@TURKEY klasiği!

Napster alternatifleri ister misiniz ?

sundance

Napster da artık aradığınızı bulamıyor musunuz ? Ya da `illa da Metallica indirecem` diye tutturanlardan mısınız ?

O zaman UnderGroundOnline`ın Napster alternatifleri yazısı tam size göre.

Benim tavsiyem Hotline, kurun kurdurun bize haber verin trade edelim :)

Proje Yönetiminde Türkçe Paylaşım Merkezi

anonim

Proje Yönetimini konusunda Türkçe kaynak sıkıntısının önüne geçmek, öğrencisinden uzmanına dek bir paylaşım ortamı hazırlamak amacı ile açılan yeni bir site: PMboard.org

Yahoo`nun başına sinema adamı geçti

FZ

1995 yılından beri Yahoo! şirketinin yöneticiliğini yapmakta olan Tim Koogle gitti ve yerine Terry Semel geldi.

58 yaşındaki Bay Semel 24 yıl boyunca ortağı Robert Daly ile birlikte Warner Bros şirketinde çalıştı. Bu süre boyunca iki ortak Hollywood'daki en sağlam ve risk almayı seven yönetici ekip olarak nam saldılar.

Bay Semel'in yeni yönetici olarak, medya dünyasının diğer kulvarları ile çok ilgili olmayan Yahoo! şirketini nasıl yönlendireceği merakla bekleniyor.

Bir devrin sonu mu geliyor? RapidShare ve Sorumluluk

anonim

Daha önceleri Rapidshare Öcü mü başlıklı yazımızda bir şeyler anlatmaya çalışmıştık.