Proje Yönetiminde Türkçe Paylaşım Merkezi

0
anonim
Proje Yönetimini konusunda Türkçe kaynak sıkıntısının önüne geçmek, öğrencisinden uzmanına dek bir paylaşım ortamı hazırlamak amacı ile açılan yeni bir site: PMboard.org
Siteye ilk bakıldığında kullanıcı etkileşimli haber portalı gibi durmakta ancak gözüme çarpan diğer içerikleri:

+ PMI, Prince2 makaleleri,
+ Proje Yönetimi Sözlüğü,
+ Test Similatörü.

güzel bir siteye benziyor, Yorumlarınızı paylaşın lütfen.

İlgili Yazılar

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Opera 8 çıktı...

ae

Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.

Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

SHiBuMi

İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Internet Tarayıcınızı Tarıyoruz!

FZ

Tarayıcınızla ziyaret ettiğiniz bir Internet sitesi neleri öğrenebilir? Düşündüğünüzden daha fazlasını! Nasıl olduğunu merak ediyorsanız BrowserSpy sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu sitedeki bilgileri kullanarak kendi projelerinizde de güzel şeyler yapabilirsiniz (mesela karşı tarafta FLASH veya MathML olup olmadığını ve versiyonunu öğrenerek ona göre içerik göndermek gibi).

Microsoft IIS pazar payını %5 arttırdı bu ay!!!

sundance

Evet yanlış duymadınız, yıllardır Internet web sunucuları üzerine aylık araştırmalarını yayınlayan www.netcraft.com bu ayki araştırmasında 31,299,592 web sunucusunu inceledi.
Sonuçlar, Microsoft IIS ile sunulan web sitelerinde bir önceki aya göre %5`lik bir artış olduğu. İşin ilginç yanı bu %5`lik kayıp daha önce Solaris üstünde hizmet veren NameZero`nun Windows 2000`e geçmesi ve Network Solutions`ın Solaris ağırlıklı Digex`den Windows ağırlıklı Interland`e geçmesi sonucu oldu.

Neyse merak edenler için dakika ve skor ;)
Apache %58.73 - Microsoft %27.88