PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

0
pulsar
Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Görüşler

0
ninja-g
Çok sağlam hareket olmuş tebrik ederim.
0
conan

Sony yeni bir bilgisayar mimarisi uzerine mi gidiyor acaba? Ileriye yonelik bir ev makinasi mi dusluyorlar ne dersiniz?

Bu arada yapilan ufak bir anketten bahsedeyim. Sony PS2`yi cikartmadan hemen once piyasada bir arastirmada bulundu. Arastirma bir bilgisayar oyuncusunun, oyundan neler bekledigi hakkindaydi. Ortaya cikan sonuc sasirtici. Islemciler ancak 33.000 kat daha hizlanirsa bu istekler tatmin edilebilecek ;) Istekler holografik hayat arkadaslarindan, koku ve dokunma duygulu RPG`lere kadar cok genis bir yelpazede siralaniyor :)

0
anonim
Bence yeni bir bilgisayar mimarisinden cok shockwave ile yapilmis oyunlara yonelmek dusunulebilir... son olarak Shockwave 8.5 ile 3D olayininda gelmesi bence artik rahatlikla cross platform 3D oyunlar uretilmesine yol acabilir ozellikle online oyun olayinda bunun cok ise yarayacagini dusunuyorum. Bir diger olaysa flashin artik ne kadar yayginlastiginin ortaya cikmasi yakinda tum platformlarda default olarak flash plugin setupta kurulursa sasirmayacagim tabii buda en cok web designerlarin isine yarar boylece browser kaygisi olmadan inanilmaz guzel gorunumlu sayfalarin hazirlanmasi mumkun hale gelebilir. Bana kalirsa artik flash tam anlamiyla bir web standardi oluyor ve nasilki bir dokumani pdf yaptiginizda ne goruyorsaniz aynen onun basilacagindan emin olabiliyorsaniz flashta size sayfanizin browserdan platformdan fonttan cozunurlukten bagimsiz bir cozum sunuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE

mySQL 4.0.12 hazır

redial

Resmi açıklama: 4.0 sürümü standart download sürümü olmuş.

Editörün Notu: Nedense aklıma sundance arkadaşımızın Serbest Yazılımlar Yetersiz mi? konu başlıklı makalesi geldi ;-)

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?